Povežite se s namaGrad Rijeka je u financijskom planu za 2017. godinu osigurao 40.000,00 kuna za posebna dežurstva pedijatara – koncesionara u djelatnosti zdravstvene zaštite predškolske djece subotom u dežurnoj ambulanti u Cambierievoj 7, u vremenu od 7,00 do 15,00 sati, kako bi djelatnost primarne zdravstvene zaštite predškolske djece bila dostupna i subotom ujutro, jer to HZZO ne podmiruje, otkriveno je na današnjem gradonačelnikovom kolegiju.

Udruga za mlade i studente s invaliditetom PGŽ “ZNAM” još od 2006. godine provodi program prijevoza za studente i mlade s invaliditetom s ciljem povećanja mobilnosti mladih i studenata s invaliditetom na području Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Prijevoz se koristi primarno za odlazak na fakultete, a u popodnevnim i večernjim satima za posjet kulturnim i društvenim manifestacijama.

U prošloj je godini 8 studenata svakodnevno koristilo kombi vozilo za potrebe studiranja, dok je za ostale potrebe kombi koristilo 34 mladih osoba. Grad Rijeka je od 2006. godine od kad se program počeo provoditi, za program prijevoza izdvojio 863.000,00 kn, a u financiranju navedenog programa sudjeluju i Primorsko-goranska županija te Sveučilište u Rijeci.

Udruga “ZNAM” obratila se krajem prošle godine Gradu Rijeci, Županiji i Sveučilištu sa zamolbom za sufinanciranje nabave novog kombi vozila u potpunosti prilagođenog prijevozu osoba s invaliditetom, budući da se postojeće vozilo, zbog starosti često kvari. Sve su strane iskazale interes u sufinanciranju, s obzirom na to da su zajednički sudjelovale u nabavi postojećeg vozila 2004. godine pa će Grad Rijeka u tu svrhu iz proračuna izdvojiti do 150.000,00 kn.

Grad Rijeka