Povežite se s nama

Crna kronika

Sud odbio Sharbinija, tvrdi da ga je HNK Rijeka prevarila za 1,8 milijuna kuna

Objavljeno

na
Županijski sud u Rijeci odbio je zahtjev nekadašnjeg Rijekinog nogometaša Anasa Sharbinija za pokretanje istrage protiv Srećka Juričića, Dena Šćulca i HNK Rijeke zbog prijevare.

Navodi ovo Večernji list podsjećajući da je Sharbini u kaznenoj prijavi te u zahtjevu za provođenje istrage sportskog direktora HNK Rijeka, Dena Šćulca, člana uprave tog kluba, i svoj bivši klub osumnjičio za prijevaru.

Odnosi se ona na događaje stare nekoliko godine te tvrdnju da su se Juričić i Šćulac sastajali sa Sharbinijem 2016. kako bi s njim postigli dogovor o raskidu ugovora sklopljenog u kolovozu 2015. U konačnici on nije postignut, a Sharbini je u prijavi naveo da mu je dvojac ponudio aneks prema kojemu mu je klub najkasnije do 15. ožujka 2018. trebao isplatiti 1,8 milijuna kuna.

Sharbini je, piše dalje izvor, ʻna to pristao, a Juričić je aneks ugovora potpisao i na njega stavio pečat HNK Rijeka, iako je, tvrdio je u prijavi Sharbini, znao da aneks ugovora neće potpisati Šćulac niti će se aneks ugovora registrirati u Hrvatskom nogometnom savezuʼ.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac smatra da su ga i oni i HNK Rijeka takvim ponašanjem prevarili. Shvatio je to, tvrdi, kada je dostavio račune na naplatu, a klub mu ih je vratio uz obrazloženje da njegovo potraživanje nije osnovano. Uslijedila je njegova prijava zbog prijevare, koja je odbačena, a kao neosnovan odbačen je i njegov zahtjev za provođenje istrage.

Priča što se dogodilo nakon što se vratio s posudbe iz Turske.

“Kada sam se vratio, više nisam bio dobrodošao u klubu pa sam počeo pregovarati o raskidu ugovora. Dogovorili smo da ću i dalje dolaziti i trenirati, dobivati plaću od 6125 eura mjesečno, dok će mi HNK Rijeka isplatiti iznos od 1,8 milijuna kuna u tri rate. Aneks je sklopljen negdje u rujnu 2016. i u njemu je bilo naznačeno sve o čemu smo pregovarali. Osobno sam ga potpisao, a potpisao ga je Juričić. Nisam išao za tim da ga treba potpisati i Šćulac, kao i da treba i potpis Vlatka Vrkića da bi bio valjan. Smatrao sam da je Šćulac potpisao ugovor, na njemu je bio pečat Rijeke, a kada sam nakon mjesec dana zatražio isplatu 900.000 kuna, Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora, rekao mi je da moram biti strpljiv. Redovito sam odrađivao treninge s pomoćnim trenerom mimo ekipe te sam dobivao mjesečnu plaću”, naveo je Sharbini i dodao da za novac nije pitao do raskida ugovora 2018.

Juričić je ustvrdio da je Sharbiniju morala biti poznata procedura potpisivanja ugovora jer je poznata svim igračima. Morao je, dakle, znati da aneks ugovora nije valjan jer mu nije vraćen potpisan. Osim toga, budući da je bio siguran da zaključeni aneks nije dobar za klub Juričić ga niti nije predao upravi potpisivanje. Šćulac je iskazivao da nije nazočio pregovoru oko aneksa niti je bio nazočan kada ga je Juričić parafirao.

Sharbinijev zahtjev da mu HNK Rijeka isplati 1,9 milijuna kuna u listopadu 2019. odbio je Arbitražni sud HNS-a. Županijski sud u Rijeci utvrdio je da na aneksu nema potpisa nijedne osobe koja je bila ovlaštena za zastupanje kluba, a nema ni potpisa ovlaštenih predstavnika Županijskog nogometnog saveza. Također, nema, piše dalje Večernji list, ni potvrde da je ugovor verificirao odbor za registraciju klubova i igrača HNS-a. Zaključeno je stoga da nije riječ o prijevari jer je Sharbini dobro znao kakva je procedura.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram