Povežite se s nama

Vijesti

Sud poništava kazne Riječanima koji su u znak prosvjeda plaćali Krčki most s lipama

Objavljeno

na

Ljeto 2019. godine na Kvarneru obilježilo je, između ostalog, prosvjed zbog naplate mostarine za Krčki most, a tu su posebno aktivni bili riječki bajkeri koji su u znak prosvjeda mostarinu plaćali s vrećicama u kojoj je bila veća količina lipa. Htjelo se na taj način dodatno izvršiti pritisak na vladajuće kako bi se što prije ukinula naplata, a nedugo nakon toga takva odluka je i donijeta.

No, bajkeri su bili jednim dijelom i žrtve sustava. Policija im je, naime, tada izdavala kazne koji su najčešće iznosile oko sedam tisuća kuna, a razlog je – stvaranje prometne gužve.

Tri i pol godine kasnije počele su stizati oslobađajuće presude, a tome je javnost izvijestio čelnik Unije Kvarnera, Marko Boras Mandić, jedan od inicijatora ukidanja naplate mostarine, a sad i ukidanja naplate od 1 euro za prolaz autocestom Rupa – Rijeka.

“Sjećate se plaćanja mostarine lipama? E danas je stigla lijepa vijest! Kao Unija Kvarnera smo pokrenuli inicijativu da se ukine mostarina na Krčkom mostu. Peticiju je potpisalo preko 20.000 građana. Inicijativu su podržale brojne stranke i javne osobe, glazbenici, Let 3, Battifiaca, Mauro Staraj & La Banda, Dejan Kotiga, Valter Flego, Peek&Poke i mnogi drugi. Pridružili su se i bajkeri i u znak građanskog protesta mostarinu odlučili plaćati – lipama. Nažalost, skroz nepotrebno i bez ikakve osnove, mnogi su nakon toga dobili kazne! I to ne male, po 7-8 tisuća kuna. Mostarina je ukinuta, a bajkerima su stizale kazne.

Obzirom da smo mi, kao naša domaća stranka Unija Kvarnera pokrenuli inicijativu, odlučili smo stati iza tih momaka i cura, uzeti im odvjetnike i preuzeti troškove. Trajalo je to skoro 3 godine, ali evo konačno stigla lijepa vijest! Prve oslobađajuće presude, kako piše – OSLOBAĐA SE OD OPTUŽBE! Vjerujemo da će tom praksom ići i svi preostali postupci. Hvala bajkerima, hvala momcima i curama na svojim jurilicama, šta su se izložili, šta su kao građani imali hrabrosti na jedan civilizirani način dignuti glas i doprinjeti da se mostarina ukine!”, poručio je Boras Mandić.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram