Povežite se s nama



Veličanstvena Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia koja se u 6 etapa održava od 19. do 24. travnja 2016. godine, prošla je danas kroz Rijeku i u svijet putem TV mreže prenijela kadrove prolaska 168 biciklista preko Korza prema cilju na vrhu Učke.

Na ovogodišnjem izdanju utrke nastupaju timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda. Na današnji se dan, na području Primorsko-goranske županije vozi Kraljevska etapa. Start je u Crikvenici, a biciklisti voze kroz Novi Vinodolski, Bribir, Kraljevicu, Gornje Jelenje, Rijeku i Opatiju sve do cilja na vrhu Učke, na Vojaku. Novost u odnosu na prošlu godinu je da utrka prolazi kroz samo Korzo gdje će biti kontrolni cilj uz organizaciju prigodnog programa.

Tour of Croatia događanje je kojem je sportska arena cijela Hrvatska, utrka se održava na više od 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina, a prolazi kroz više od 100 različitih mjesta, s više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo. Utrka koja je počela u Osijeku izravno prenosi HRT i Eurosport, a svaku večer emitiraju i sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa. TV prijenos emitiraju brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji.

Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke osigurali su 125.000 kuna vrijednu financijsku i logističku potporu organizatorima biciklističke utrke Tour of Croatia.

Prvi Tour of Croatia održan je 2015. godine. Utrka je trajala 5 dana, a ukupni pobjednik od 160 natjecatelja bio je Maciej Paterski.

Kao i prošle godine, nastupa ukupno 20 timova, no uz natjecateljsku komponentu, Tour of Croatia je i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova, nacionalnih parkova i regija kroz koje prolazi. Manifestacija je to koja želi postati važan dio ukupne turističke ponude te jedan od glavnih motiva za razvoj cikloturističke ponude i dolazak cikloturista te dodatnog unaprjeđenja imidža Hrvatske u svijetu.

Organizator utrke je agencija Top Sport Events.

Grad Rijeka