Povežite se s nama


Studentski zbor Pravnog fakulteta u Rijeci pokrenuo je projekt Students meet Employers kao bi ponudio odgovor na najčešće postavljano pitanje prosječnom studentu: Što ćeš raditi kada diplomiraš?

Projekt se sastoji od niza aktivnosti, a njegov središnji dio je sajam poslova koji će se održati na Pravnom fakultetu. Organizirane su i radionice za studente na kojima će predavači studentima pokazati najbolji način kako se poslodavcima kvalitetno predstaviti, napisati životopis ili motivacijsko pismo, te se pripremiti za razgovor s poslodavcima. Također, tiskat će se časopis s profilima poslodavaca koji nude studentima prava ili diplomiranim pravnicima stručnu praksu ili stalno radno mjesto. Financijskom potporom i korisnim savjetima Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Pravni fakultet u Rijeci omogućili su realizaciju ovog projekta.

Iako je službeno otvorenje najavljeno u petak 8. svibnja, prva radionica i predavanje na temu: “Kako napisati životopis i pripremiti se na razgovor s poslodavcem?” bit će održana danas u dvorani 1 na pravnom fakultetu. U četvrtak je na rasporedu predavanje o pravnicima u bankama, dok će u petak biti održan središnji dio s početkom u 10 sati. Uvodnu riječ imat će prorektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samardžija i prodekan riječkog Pravnog fakulteta prof.dr.sc. Dario Đerđa. O iskustvu u pravničkoj profesiji govorit će bivši predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović, član Europskog parlamenta Andrej Plenković, predsjednik Županijskog suda u Rijeci Veljko Miškulin i mnogi drugi renomirani stručnjaci. U auli fakulteta održat će se izlaganja poslodavaca, a u Plavoj dvorani predstavit će se partneri projekta među kojima ima i nekoliko uglednih odvjetničkih ureda.