Povežite se s nama

Ministarstvo unutarnjih poslova tijekom ove će godine uvesti u uporabu novi dizajn registarskih oznaka na automobilima i ostalim vozilima. Nedavno su javnosti predstavljena tri dizajnerska rješenja od kojih jedno tek treba biti odabrano kao konačno.

Tim povodom povela se i rasprava treba li napustiti dosadašnji sustav registarskih oznaka prema kojem svako županijsko središte ima svoju oznaku, odnosno da se ubuduće više putem njih ne može raspoznati odakle dolazi koje vozilo. Takav sustav ima svojih određenih prednosti, no čini se da će se ipak otići u potpuno drugom smjeru.

Ovog se tjedna u medijima pojavila vijest kako će na kraju ipak svaki grad u Hrvatskoj dobiti svoju registarsku oznaku, pa će se tako na hrvatskim cestama nalaziti 128 različitih gradskih oznaka na vozilima.

Prema trenutnom prijedlogu MUP-a Rijeka bi, naravno, zadržala RI oznaku, dok su čelnicima ostalih gradova u Primorsko-goranskoj županiji upućeni prijedlozi novih oznaka te se moraju o njima očitovati i predložiti drugu oznaku, ukoliko im se postojeći prijedlog ne sviđa.

Evo koje registarske oznake bi ubuduće mogli nositi gradovi u našoj županiji nakon 01. srpnja:

Rijeka – RI
Bakar – BA
Cres – CS
Crikvenica – CR
Čabar – ČB
Delnice – DE
Kastav – KS
Kraljevica – KV
Krk – KK
Mali Lošinj – ML
Novi Vinodolski – NV
Opatija – OP
Rab – RB
Vrbovsko – VB