Povežite se s nama

Mozaik

Sve je spremno za punoljetni Liburnicon

Objavljeno

na


Aktivno je proteklih dana u prostorijama Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, no hodnike nisu zauzeli studenti već vrijedna ekipa iz udruge Kulturni front koja uređuje prostorije i postavlja posljednje dekoracije kako bi punoljetno izdanje Festivala Liburnicon spremno dočekalo posjetitelje.

– Od 18. do 20. kolovoza, na lokaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki ponovno na istoj lokaciji kao i prošle godine, održava se 18. festival Liburnicon, ove godine provodi se pod temom „Svijet ispod površine“ te smo pripremili bogat program od 90-ak točaka koje se nadovezuju na tu temu. Što se tiče programa, za početak bih svakako istaknula počasnog gosta Monte Cooka. On je poznati dizajner stolnih role playing igara, od čega je najpoznatiji po radu na trećoj ediciji Dangers and Dragons-a, a osim toga ima svoju kompaniju Monte Cook Games kroz koju i dan danas dizajnira brojne igre od kojih će se jedna – Numenera – moći isprobati u subotu, najavila je Valentina Dukić ispred organizatora te dodala da iz Beograda dolazi predavač Marko Vasić koji će nas uvesti u podzemlje Tolkienovih svjetova.

– Od znanstvene fantastike i fantasyja ističem Kristijana Petrovića koji će govoriti o nespokojnima, o pričama o smrtnom životu, te različitim mitovima i legendama vezanim uz iste. Također, u znanstvenom djelu imat ćemo prilike poslušati Davora Horvatića koji je naš dugogodišnji predavač i koji će govoriti o znanstvenim otkrićima kroz povijest koja su zaboravljena – namjerno ili slučajno. Također, Vanesa Ujčić koja će govoriti o vulkanima, kako dolazi do erupcije i što se to događa ispod zemljine kore. Osim toga govorit će o podzemlju i mogućnostima života pod zemljom na dalekim svjetovima u svemiru. Dotaknut ćemo se i speleologije. Poznati speleolog Mladen Garašić će govoriti o podzemlju u svijetu i kod nas s naglaskom na krš i samo istraživanje, a također nam dolazi udruga „Estavela“ iz Kastva koja će govoriti o tome što je sve udruga otkrila u 25 godina postojanja s naglaskom na podzemlje Učke dok će Velimir Vrzić, ronilac iz Opatije će nam govoriti o istraživanju podmorja, dodala je Dukić.

Dječji program, vanjski program, igre

– Osim ozbiljnog programa imamo i zabavni program. Star trek boćanje, Barbarian contest, Water wars, Monty Python silly walks competition, Beer pong te razne igre s vodenim pištoljima, samo je dio zabavnog programa koji smo pripremili. Za sve ljubitelje napomenimo da je Cosplay natjecanje zakazano za subotu u 19:30 sati, a proglašenje pobjednika je oko 21:30 sati na vanjskom dijelu. U glazbenom djelu nastupit će gitarist i pjevač Ortegas koji nastupa uz pratnju gitariste i pjevača Ivana Korlevića te riječki The River Sharks koji će posjetitelje rasplesati uz Elvisa, Casha, Roy Orbisona, Stray Catse, Carl Perkinsa i brojih drugih legendi Rock’n’Rolla. I ove godine mislili smo na najmlađe, a u sklopu dječjeg programa održat će se desetak radionica i stolnih igara za djecu, dodala je Barbara Paušak, iz organizacijskog tima uz napomenu da se dječji program održava u subotu od 13 do 16 sati.

– Ove ćemo godine ćemo imati zanimljivo postavljenu scenografiju na tri kata te će se na drugom katu održati izložba „Svijet ispod površine“, gdje će izlagači koji su umjetnici i umjetnice PGŽ-a na svoj način interpretirati temu. Također, bit će štandova s time da će njih nekoliko biti vani, dok će većina biti u unutarnjem prostoru. Moći će se kupiti razne kreativne stvari, geek stvari, itd. U čast punoljetnog rođendana Liburnicona, ove godine imamo po prvi puta ‘Liburniconsku’ pivu koju svi mogu probati na našem šanku, dodala je Paušak.

I ove godine organizatori su pripremili Plažakon koji će se održati odmah ispod dvorišta fakulteta.
– Plažakon će se održati u subotu od 15 sati i sastojat će se od tri točke. Riječ je o zanimljivim igrama koje će se zbivati na samoj plaži uz more, sudionici su pozvani ponijeti kupaće kostime,dodale su organizatorice.

Glavni pokrovitelji ovogodišnjeg Festivala Liburnicon su Grad Opatija, Primorsko-goranska županija i Turistička zajednica grada Opatije, a zahvale idu i brojnim sponzorima koji nas podržavaju. Za kraj dodajmo da cijena ulaznice za petak iznosi 7 eura, za subotu 9 eura, a festivalska ulaznica za oba dana je 13 eura, dok je ulaz u nedjelju besplatan. Dječji program je 3 eura s time da je djeci do 12 godina ulaz besplatan, dok roditelji te djece plaćaju 3 eura ulaz. Ako roditelji ostaju cijelu subotu, plaćaju kartu za subotu, 9 eura.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže