Povežite se s nama


Vijest koju je Fiuman.hr prvi objavio o hororu, psećim leševima u lokvama vode, nedaleko od samog središta Trsata izazvale je brojne reakcije u našem gradu.

Svi su složni da je to slučaj za koji netko definitivno mora odgovarati, a za nešto više informacija o tom žalosnom prizoru upitali smo Dianu P. K. koja se najviše aktivirala kako bi nadležni organi doznali što se događa u Rijeci.

“Malodobni M.Z. mi je jučer prijavio da je našao tri leša pasa na Trsatu, nadomak čitaonice. Ujutro sam zamolila fotografa Bitera Mjedu da poslika taj užas i obavijestila Komunalno redarstvo, policiju i Veterinarsku inspekciju. Sve su službe odradile baš sve što je u njihovoj moći i danas mogu reći u ime Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis da sam stvarno zadovoljna radom tih službi”, poručuje Diana i nastavlja:

“Policija je došla bez odlaganja, veterinarska inspekcija, higijeničarska služba, svi do jednoga su napravili maksimum. Tijela su odvedena nakon 15 sati, dobra tri sata smo tamo bili. Ekipa za očevid će rezimirati viđeno, MUP RH proslijediti veterinarskoj inspekciji svoja saznanja, oni proslijediti DORH-u. Što se kazne tiče, radi se o takvim ljudima kojima ni u zatvor neće biti novo iskustvo, vjerojatno. Ostaje nam da u budućnosti bolje gledamo uokolo i prijavljujemo loše držanje i postupanje sa životinjama, da ne bi jeli u restoranu pokraj leševa”, ističe Diana.

O svemu se za naš portal ukratko oglasila i policija. “Zaprimili smo danas dojavu o navedenom događaju. Na mjestu događaja, u šumskom predjelu između šetališta Joakima Rakovca i Bošketa, obavljen je očevid. Očevidu je nazočio i predstavnik nadležne veterinarske stanice. Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica”, poručili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.