Povežite se s nama

Vijesti

Sve više Hrvata se želi cijepiti protiv koronavirusa

Objavljeno

na
RTL je proveo istraživanje o cijepljenju.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1300 osoba od 2. do 5. veljače.

Gotovo polovina ispitanika (47.4 %) cijepila bi se čim dobiju priliku. Njih još 13.6 % reklo je da bi se cijepilo, ali tek nakon što vide kakve će biti posljedice kod drugih ljudi. Otprilike četvrtina ispitanika (28%) ne planira se cijepiti. Njih 11% još je neopredijeljeno.

Usporedimo li posljednja 3 mjeseca – postotak onih koji bi se cijepili je u porastu (s 52 na 61 posto). U odnosu na prosinac prošle godine manje je onih koji se ne bi cijepili, kao i neodlučnih, javlja RTL.

S obzirom na to da isporuka do sada odobrenih cjepiva kasni, trećina ispitanika misli da se treba okrenuti i ruskom i kineskom cjepivu. Petina misli da to treba biti samo rusko cjepivo, a tek 2.5% ispitanika se slaže da to treba biti baš kinesko cjepivo. Četvrtina ispitanika ne bi se opredijelila ni za kinesko ni za rusko, a petina uopće ne zna ili se ne može odlučiti.

U slučaju da u Europskoj uniji uz postojeće bude odobreno i rusko i kinesko cjepivo, evo koje bi odabrali ispitanici ovog istraživanja. Najveći broj zadržao bi se na dosad poznatim, zapadnim cjepivima. Sputnika bi odabralo 26.3% ljudi, a kinesko manje od 5% ispitanika. Odgovarajući na ovo pitanje petina je rekla da se uopće ne bi cijepila, a njih 17% ne zna ili ne želi odgovoriti.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1300 osoba od 2. do 5. veljače. Standardna greška uzorka je plus minus 2 cijela sedam posto, uz razinu pouzdanosti od 95 posto.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram