Povežite se s nama


Na Centralnom gradskom groblju Drenova u Rijeci svečano je otkrivena zajednička grobnica, mezar, za posmrtne ostatke osoba muslimanske vjeroispovijesti. Prvi zajednički mezar u Republici Hrvatskoj izgrađen je investicijom Medžilisa Islamske zajednice Rijeka. Zamjenica župana Marina Medarić tim je povodom istaknula kako se izgradnjom mezara pokazalo kako se poštuju sve nacionalne manjine i vjeroispovijesti.

“Tolerancija, poštivanje i međusobno uvažavanje nije samo mrtvo slovo na papiru u našoj županiji i gradu, nego način na koji mi ovdje zaista živimo. Kada kažemo da je ovdje bogatstvo raznolikosti, kažemo da poštujemo jedni druge i međusobno se uvažavamo,” izjavila je Medarić.

Muftija dr. Aziz Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, rekao je da ovakav projekt ne govori o mrtvima, već o živima te o ljudskoj i humanoj dimenziji pritom istaknuvši: “Ovo je još jedna prilika da pošaljemo poruku, da mi u Rijeci živimo život, a ne suživot, te da gradimo bolju budućnost ovog grada.”