Povežite se s nama
U srijedu 29. ožujka u 12 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (Trg Viktora Bubnja 1/ prizemlje Dvorane mladosti)) bit će održano svečano otvaranje American Cornera Rijeka. Posebnoj prilici prisustvovat će veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

American Corner Rijeka dio je svjetske mreže knjižničnih prostora posvećenih američkoj kulturi i načinu života. Gradska knjižnica Rijeka će American Corner razvijati kao živahan kutak s mnoštvom raznolikih aktivnosti, informacija i novih tehnologija koje svi mogu isprobati te prvenstveno kao mjesto za učenje i zabavu. U American Corneru Rijeka bit će dostupan veći broj naslova na engleskom jeziku iz različitih područja kao i suvremene tehnologije poput VR-a (virtualne stvarnosti).

Kroz proteklih nekoliko mjeseci u American Corneru Rijeka već se je odvijao cijeli niz zanimljivih aktivnosti – razgovor s Eminom Višnić, direktoricom društva Rijeka 2020. koje vodi projekt Rijeka Europska prijestolnica kulture, druženje s članovima posade broda USS Mount Whitney koji se nalazi na remontu u brodogradilištu Viktor Lenac, kazališna radionica za djecu u suradnji s organizacijom Try Theatre iz Rijeke…

American Corner Rijeka se razvija uz potporu Veleposlanstva SAD-a iz Zagreba.