Povežite se s nama

Mozaik

Svečano otvoren Grobnički frankopanski advent

Objavljeno

na


Svečano je otvoren Grobnički frankopanski advent koji je potvrdio da Grobnik ne priznaje loše vremenske prilike, a kako je naglasila načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić slogan “Krepat ma ne molat” je moto Grobnika oduvijek. A on govori da nema predaje. Tako je i bilo u jedinstvenom Kaštelu Grada Grobnika. Program je započeo postrojavanjem Frankopanske straže te čitanjem proglasa, a uzvanicima i publici potom se obratila direktorica TZO Čavle Rea Čargonja koja je naglasila da Grobnički frankopanski advent u svom drugom izdanju donosi brojna događanja u koja su se uključili i ugostitelji širom općine. Čargonja se posebno zahvalila pokroviteljima, sponzorima i svim udrugama koje su se uključile u organizaciju i realizaciju te svima zaželjela uživanje u adventu. Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić je svima zaželjela uživanje u Grobničkom frankopanskom adventu, zahvalila se svima koji su pomogli u organizaciji programa te svima zaželjela ugodne blagdane i svako dobro.

​Pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić je pozdravila okupljene te naglasila kako Županija od samog početka podržava ideju o frankopanskom adventu koja je pretočena u program i čestitala svima na organizaciji ove vrijedne manifestacije. Nakon njenog obraćanja sve su tri govornice zajedno odbrojavanjem označile početak Grobničkog frankopanskog adventa kojeg je simbolično označio i pucanj iz topa Frankopanske straže.

​Nako svečanog čina je nastupio zbor Castrum koji je izveo nekoliko prigodnih skladbi, a nakon toga se večer nastavila uz nastup vrsnog banda Whiteheads. Sve je to pratila i bogata prigodna ugostiteljska ponuda, a za posjetitelje su pripremljena i dva foto pointa od kojih je na jednom Foto Kurti omogućio svim zainteresiranima da izrade jedinstvenu personaliziranu čestitku, a posjetiteljima su svakako bile zanimljive i jedinstvene jaslice. Najmlađi su uživali u dječjem kutku uz pričanje bajki te uz kreativnu radionicu koje je protekla u veselom tonu.

​Grobnički frankopanski advent se nastavlja u subotu 17. prosinca uz Frankopanski dan te večernji retro program uz izvrsni Infinity Band, a završit će 18. prosinca Dječjim adventom koji će ponuditi atraktivan program za najmlađe. Svakako je važna informacija da je uvedena posebna autobusna linija koja će 17. prosinca voziti na relaciji Čavle – Grad Grobnik s polaskom u 17:30 sati.

​Podsjetimo, Grobnički franopanski advent se održava u organizaciji TZO Čavle te Općine Čavle, uz podršku Primorsko – goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera, Gitone Kvarner, Mineral IGM, Automotodroma Grobnik, MK Kvarner te partnera Gospoje i projekta Putevima Frankopana.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže