Povežite se s nama

Vijesti

Svečano otvorena zgrada i dvorana područne škole Punat

Objavljeno

naZvukovi sopile uveličali su svečanost otvorenja rekonstruirane zgrade OŠ Fran Krsto Frankopan Krk – Područne škole Punat s dograđenom školskom sportskom dvoranom. Projekt je vrijedan 28,5 milijuna kuna, a zajednički su ga sufinancirali Primorsko-goranska županija i Općina Punat.

„Zadovoljstvo je da je naša Županija mogla pomoći u izgradnji još jedne škole. Ovo je i daleko više od škole. Ovo je zapravo sportski centar i novo lice Punta,“ rekao je župan Zlatko Komadina te dodao da se ovime zaokružuje ciklus izgradnje škola na Krku te da gotovo svaka općina sada ima novu školsku zgradu.

„Naša je sreća što surađujemo s općinama i gradovima te tako možemo izgraditi više objekata,“ zaključio je župan.

Njegovo zadovoljstvo dijele i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i načelnik Općine Punat Marinko Žic. Prostorni kapaciteti škole povećani su za oko 1.730 m² te sadašnja ukupna neto površina škole, uključujući i dvoranu, iznosi 3.363 m². Pročelnica Edita Stilin ne krije svoju sreću i ponos. „Presretna sam, započeli smo s projektom 2016. godine i pripremali ga gotovo tri godine,“ istaknula je pročelnica. Učenici su u ponedjeljak prvi dan imali nastavu u novom objektu.

Načelnik Marinko Žic kazao je da je ovaj projekt napokon ostvaren nakon mnogo godina želje za rekonstrukcijom zgrade i dogradnjom školske dvorane. „Prije 65 godina otvorena je stara zgrada, a danas na neki način upravo nju i slavimo, ali u novom ruhu. Škola ima 121 učenika, ali se nadamo da ćemo upravo ovim projektom i poboljšanjem uvjeta, dobiti i veći broj učenika,“ istaknuo je načelnik Žic te dodao da postoji tendencija rasta broja djece i broja stanovnika te se nada da će se broj učenika stvarno i povećati.

Uz postojeće učionice, u školi se sada nalaze i pripadajući specijalizirani kabineti, novi informatički centar s bibliotekom, školska kuhinja i blagovaonica, lift i spremište. U prizemlju su smješteni zbornica, uredi administracije te učionice razredne nastave. PŠ Punat u svakoj učionici ima suvremene interaktivne ploče, projektore i računala. Nova školska sportska dvorana ukupne neto površine oko 1.100 m² sadrži borilište te prateće prostore svlačionica, spremišta, kabineta i sanitarija i 6 redova teleskopskih tribina. Na inicijativu Općine Punat školska sportska dvorana je za oko 300 m² veća od državnih pedagoških standarda što će, osim poboljšanja uvjeta za održavanje nastave TZK za učenike škole, omogućiti i unapređenje kvalitete života lokalnog stanovništva i turističke ponude. Projekt rekonstrukcije zgrade PŠ Punat s dogradnjom sportske dvorane sasvim će sigurno djeci pružiti najbolje uvjete za rad.

Prisutne je pozdravio i ravnatelj OŠ Fran Krsto Frankopan Serđo Samblić, a na obnovljenoj školi i novoj dvorani čestitao je i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže