Povežite se s nama

Mozaik

Svečano otvorenje Europske prijestolnice kulture dogodit će se u luci

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ovih je dana dao veći intervju za portal themayor.eu, a glavna tema i motiv razgovora očekivano bila je činjenica da Rijeka uskoro postaje Europska prijestolnica kulture.

Osim što je otkrio neke od zanimljivijih i bitnijih projekata koji se već sada realiziraju ili će se realizirati tijekom 2020. godine, otkrio je i nekoliko pojedinosti o svečanom otvorenju tog velikog praktički cjelogodišnjeg događaja koji će dugo ostati u sjećanju Riječana.

“Svečano otvorenje Europske prijestolnice kulture dogodit će se 01. veljače 2020. godine na simboličkom i povijesnom središtu Rijeke: njegovo sidrište – luka. Budući da se u to doba održava Međunarodni riječki karneval, jedan od najpoznatijih svjetskih karnevala, Luka raznolikosti također će postati područje drugačijeg lica i karaktera. Svakodnevni prizori, nepokretni i pokretni predmeti u luci, kao i industrijski i morski materijali i alati transformirat će se u raznolike umjetničke instalacije”, otkrio je barem nekoliko detalja gradonačelnik.

Cijeli intervju s Obersnelom možete pročitati ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram