Povežite se s nama

Vijesti

Svečano uvodno predavanje za brucoše Medicinskog fakulteta prvi puta u Zajcu

Objavljeno

na

U riječkom kazalištu Ivana pl. Zajca Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci 30.rujna s početkom u 9:30, poštujući sve epidemiološke mjere, održao je prvo nastupno predavanje za studente prve godine integriranog preddiplomskog i diplomskog Sveučilišnog studija Medicine, Sanitarnog inženjerstva te Medicine na engleskom jeziku.

Na imatrikulacijskom predavanju, novoupisane studente, brucoše, pozdravio je dekan Tomislav Rukavina, a profesor Amir Muzur u uvodnom dijelu održao je izlaganje o znamenitoj povijesti riječke medicine. O svom proteklom mandatu, točnije dva mandata, koja je proveo na čelu Medicinskog fakulteta, istaknute i najstarije sastavnice Sveučilišta u Rijeci, dekan Rukavina izložio je najbitnije činjenice, a svakako vrijedi istaknuti suradnju s velikom mrežom vrsnih suradničkih institucija diljem zemlje i svijeta, pristup elektroničkim izdanjima udžbenika potrebnim studentima za stjecanje znanja i vještina i to zahvaljujući suradnji s najvećom nastavnom bazom Kliničkim bolničkim centrom Rijeka, kao i upis sada već četvrte generacije studenata medicine na engleskom jeziku. Dekan Rukavina istaknuo je kako su upravo studenti fokus djelovanja Fakulteta te im je poželio puno uspjeha u daljnjem studiranju te savladavanju prepreka do kojih povremeno dolazi.

Studente su pozdravile i svoju ulogu pojasnile dr. Nataša Dragač Zubalj i Bruna Sokolić, tim za medicinsku skrb studenata, kao i doc. Jasna Juretić, psihološki savjetnik, spremna pružiti studentima stručan savjet i podršku kod mogućih poteškoća u prilagodbi ili u drugim situacijama koje traže određenu pomoć.

Dr. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore obratio se studentima, prisjećajući se svojih prvih dana studiranja medicine te istaknuo sustavnu kvalitetnu suradnju s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci i dekanom Tomislavom Rukavinom. Ujedno je poželio puno uspjeha u daljnjem radu novom dekanu, prof.dr.sc. Goranu Hauseru, koji upravo stupa na mjesto dekana i čiji mandat počinje današnjim danom. Naglasio je da su jedino zdravstvene profesije odgovorne za život i zdravlje drugih ljudi i da studenti trebaju biti svjesni toga stječući znanja i vještine tijekom školovanja. Ujedno, Hrvatska liječnička komora donirala je vizire potrebne za rad studentima u budućem radu, kako prve tako i svih ostalih godina studija.
Na kraju imatrikulacijskog predavanja, koje je ujedno i svečani uvod u novo poglavlje života budućih medicinara, dosadašnji dekan Rukavina uručio je dekanski lanac novom dekanu Goranu Hauseru, poželivši mu puno uspjeha u daljnjem radu, uz ostvarenje ciljeva i novih projekata. Dekan Hauser zahvalio se dosadašnjem dekanu Rukavini i obratio studentima na simpatičan i iskren način rekavši da će mu svi oni, baš kao i ovaj trenutak, ostati u trajnom pamćenju, jer oni nikada do sada nisu bili studenti, kao niti on dekan te da ih sve želi ponovno vidjeti ovdje za šest godina na dodjeli diploma.

Nakon uvodnog predavanja profesora i uvaženih gostiju slijedila je prezentacija studentima o tehničkim i inim detaljima studiranja i organizacije studentskog života u fakultetskoj zajednici.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram