Povežite se s nama

Crna kronika

Šveđani, Palestinac i Marokanac uhićeni zbog švercanja ilegalnih migranata

Objavljeno

na
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv dvojice državljana Kraljevine Švedske (1979. i 1975.), jednog državljanina Palestine (1984.) i jednog državljanina Maroka (1995.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj iz članka 326. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 21. listopada 2018.; zajedno i dogovorno s ciljem da se okoriste za trenutno neutvrđenu ukupnu imovinsku korist; u teretni prostor kombi vozila koji nije namijenjen za prijevoz putnika, smjestili državljane Pakistana, Indije, Sirije i Irana, koje je prvookrivljenik dovezao na područje Rijeke, dok su mu ostali okrivljenici u drugim vozilima osiguravali trasu kretanja. U namjeri da ilegalnim migrantima omoguće izbjegavanje granične kontrole i izlazak iz Republike Hrvatske okrivljenici su spriječeni dolaskom na državnu cestu koja vodi prema graničnom prijelazu Rupa. Policijski službenici su ih zatekli i uhitili u mjestu Permani. Navodno su prevozili čak 50-ak ilegalnih migranata.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv četvorice osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, ističu u svom priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram