Povežite se s nama

Vijesti

Sveučilišni profesor direktno sugerirao studentima da glasuju za Kirigina

Objavljeno

na

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvuOpatija se proteklih tjedana tijekom trajanja predizborne kampanje definitivno podijelila. S jedne strane su birači koji smatraju kako bi grad tijekom iduće četiri godine trebao voditi Fernando Kirigin, a s druge strane su oni koji žele po treći puta to povjerenje dati aktualnom gradonačelniku Ivi Dujmiću.

Jedan drugoga vrlo često optužuju da se vodi negativna kampanja, a čini se da su se u nju uključile i osobe koje su možda odlučile iskoristiti svoje radno mjesto kako bi izvršili pritisak na dio biračkog tijela. Doznajemo tako da je podnijeta prijava Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, Državnom izbornom povjerenstvu te Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji se nalazi u Opatiji zbog profesora Elvisa Mujačevića, koji je inače i mentor Kiriginu na doktorskoj disertaciji.

U Dujmićevom stožeru spornom smatraju porukom koju je Mujačević objavio na društvenoj mreži u grupi koja broji 800-tinjak članova te navodno putem još nekih kanala, poput Viber grupa koju koriste i trenutni studenti FMTU-a. U njoj, između ostalog, poziva sve koji će poslušati njegovu sugestiju da mu to jave SMS-om te da će im se to “višestruko vratiti”.

Reagirala je, kako doznajemo, i dekanica Dora Smolčić Jurdana koja je istu večer nazvala profesora Mujačevića i upozorila ga na kršenje više zakonskih odredbi i etičkog statua FMTU-a te mu zabranila daljnju komunikaciju putem društvenih mreža. Odmah u četvrtak ujutro slučaj je završio na Etičkom povjerenstvo FMTU-a, a podnijeta je i prijava Rektoratu Sveučilišta u Rijeci.

U nastavku možete vidjeti poruku koju je Mujačević objavio na Facebooku, a koja je kasnije navodno slana i putem drugih kanala studentima.

Mujacevic-poruka1  Mujacevic-poruka2

Zbog svega napisanog u Dujmićevom stožeru najavljuju i kako će podnijeti privatnu tužbu, a terete ga prema sljedećim člancima kaznenog zakona: čl. 333 KZ (povreda slobode odlučivanja birača), čl. 325 KZ (javno poticanje na nasilje i mržnju), čl. 295 KZ (trgovanje utjcajem), čl. 149 KZ (kleveta) i čl. 148 KZ (teško sramoćenje).

U nastavku možete vidjeti i određene poruke iz Viber grupe u kojoj se nalaze trenutni studenti FMTU-a.

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram