Povežite se s nama

Vijesti

Svi složni: Psihijatrijsku bolnicu na Rabu treba zadržati

Objavljeno

na
Zamjenica župana Marina Medarić održala je sastanak s gradonačelnikom Grada Raba Nikolom Grgurićem na temu Psihijatrijske bolnice Rab. Tom su prigodom izrekli zajednički stav da im je stalo da bolnica i dalje bude prisutna u životu grada Raba.

Zamjenica Medarić istaknula je zadovoljstvo da je i vodstvo Grada Raba izrazilo nedvojbenu podršku razvojnim planovima i zajedničkim nastojanjima da se zadrži liječnička ekipa koja je prisutna u bolnici, ali i mladi liječnici koji dolaze na specijalizacije. „Želja nam je da liječnici ostanu na Rabu, da bolnica uspješno funkcionira kao i do sada. Izrazili smo zajedničku spremnost subvencioniranja njihovih troškova života na Rabu. Svima je cilj da bolnica na Rabu opstane i radi na dobrobit otoka i županije,“ zaključila je Medarić, a s njom se složio i gradonačelnik Grgurić.

Psihijatrijska bolnica Rab je zdravstvena ustanova koja obavlja djelatnost dijagnostike, liječenja, medicinske rehabilitacije, resocijalizacije i njege te osigurava boravak i prehranu bolesnika. Obavlja stacionarnu zdravstvenu zaštitu psihijatrijskih bolesnika, ovisnika, osoba s duševnim smetnjama, specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu iz područja psihijatrije, neurologije, interne medicine, uz pružanje zdravstvenih usluga iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije i za cjelokupno stanovništvo otoka Raba, čime značajno doprinosi dostupnosti i kvaliteti zdravstvene zaštite otočnog stanovništva.

Također, u ustanovi se kontinuirano provodi stručno-istraživački rad iz područja psihijatrije u cilju unapređenja zdravstvene zaštite i stručnog doprinosa struci. Osim zdravstvenog i znanstvenog kapaciteta i potencijala, iznimno je važan značaj i uloga Psihijatrijske bolnice Rab kao pravnog subjekta neprivredne djelatnosti na otoku Rabu kao ustanove s najvećim brojem stalno zaposlenih djelatnika, njih 247.

U posljednjih 17 godina Županija je za rekonstruiranje i opremanje prostora i potrebnih pratećih sadržaja bolnice uložila više od 58 milijuna kuna, čemu treba pridodati i dodatnih gotovo 40 milijuna kuna koje je bolnica izdvojila iz vlastitih sredstava. Godišnja ulaganja samo na razini održavanja prostora i infrastrukture.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram