Povežite se s nama

Vijesti

Svi složni: Psihijatrijsku bolnicu na Rabu treba zadržati

Objavljeno

na
Zamjenica župana Marina Medarić održala je sastanak s gradonačelnikom Grada Raba Nikolom Grgurićem na temu Psihijatrijske bolnice Rab. Tom su prigodom izrekli zajednički stav da im je stalo da bolnica i dalje bude prisutna u životu grada Raba.

Zamjenica Medarić istaknula je zadovoljstvo da je i vodstvo Grada Raba izrazilo nedvojbenu podršku razvojnim planovima i zajedničkim nastojanjima da se zadrži liječnička ekipa koja je prisutna u bolnici, ali i mladi liječnici koji dolaze na specijalizacije. „Želja nam je da liječnici ostanu na Rabu, da bolnica uspješno funkcionira kao i do sada. Izrazili smo zajedničku spremnost subvencioniranja njihovih troškova života na Rabu. Svima je cilj da bolnica na Rabu opstane i radi na dobrobit otoka i županije,“ zaključila je Medarić, a s njom se složio i gradonačelnik Grgurić.

Psihijatrijska bolnica Rab je zdravstvena ustanova koja obavlja djelatnost dijagnostike, liječenja, medicinske rehabilitacije, resocijalizacije i njege te osigurava boravak i prehranu bolesnika. Obavlja stacionarnu zdravstvenu zaštitu psihijatrijskih bolesnika, ovisnika, osoba s duševnim smetnjama, specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu iz područja psihijatrije, neurologije, interne medicine, uz pružanje zdravstvenih usluga iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije i za cjelokupno stanovništvo otoka Raba, čime značajno doprinosi dostupnosti i kvaliteti zdravstvene zaštite otočnog stanovništva.

Također, u ustanovi se kontinuirano provodi stručno-istraživački rad iz područja psihijatrije u cilju unapređenja zdravstvene zaštite i stručnog doprinosa struci. Osim zdravstvenog i znanstvenog kapaciteta i potencijala, iznimno je važan značaj i uloga Psihijatrijske bolnice Rab kao pravnog subjekta neprivredne djelatnosti na otoku Rabu kao ustanove s najvećim brojem stalno zaposlenih djelatnika, njih 247.

U posljednjih 17 godina Županija je za rekonstruiranje i opremanje prostora i potrebnih pratećih sadržaja bolnice uložila više od 58 milijuna kuna, čemu treba pridodati i dodatnih gotovo 40 milijuna kuna koje je bolnica izdvojila iz vlastitih sredstava. Godišnja ulaganja samo na razini održavanja prostora i infrastrukture.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže