Povežite se s nama
Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 34 prometne nesreće u kojima je ozlijeđeno 6 osoba, od kojih jedna teško, a pet lakše.

U ovom razdoblju evidentirana su 633 prometna prekršaja, od kojih najviše ili 143 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, zatim 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 29 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Što se tiče nepropisne brzine izdvajamo dva prekršaja zabilježena na autocesti A7 tijekom 24. srpnja koja su počinili vozači osobnog vozila i motocikla. Državljanin Švicarske, starosti 28 godina oko 14,10 sati upravljao je osobnim vozilom marke BMW, švicarskih registracijskih oznaka krećući se iz smjera Rijeke prema Rupi brzinom od 202,4 km/h na mjestu na kojem je ograničenje na 130 km/h, dok se nešto kasnije oko 14,35 sati 42-godišnji državljanin Slovenije motociklom marke Honda, slovenskih registracijskih oznaka kretao iz smjera Rupe prema Rijeci brzinom od 169,4 km/h na mjestu gdje je ograničenje brine 90 km/h. Obojici su na mjestu prekršaja naplaćene novčane kazne te im izrečene zabrane upravljanja vozilima odgovarajuće kategorije.

Najveća koncentracija alkohola od 2,28 g/kg izmjerene je 33-godišnjem hrvatskom državljaninu, vozaču osobnog vozila marke Rover koji je zaustavljen iza ponoći 26. srpnja na području Malog Lošinja.

Osim toga policija je na području Malog Lošinja, Vrbnika i Delnica zatekla vozače koji su upravljali vozilima (dva osobna vozila i moped) bez stjecanja prava na upravljanje vozilom. Isto tako u ovom razdoblju u prometu na području Rijeke i Opatije zatečeni su vozači, starosti 43 i 19 godina koji su upravljali tehnički neispravnim vozilima, dok je 24. srpnja oko 19,50 sati zatečena 34-godišnjakinja koja je u riječkoj Ulici Ivana Zajca osobnim vozilom prošla na znak crvenog svjetla na semaforu.

Sve osobe zatečene u prometnim prekršajima prekršajno su sankcionirane sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.