Povežite se s nama
Tijekom proteklog vikenda, na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je počinjenje 501 prekršaja od čega je najviše prekršaja nepropisne brzine, 238 prekršaja. Osim toga, evidentirano je i 67 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, zatim 22 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, kao i tri prekršaja nenošenja zaštitne kacige.

Najveća izmjerena nepropisna brzina utvrđena je jučer oko 10.45 sati na autocesti Rijeka-Zagreb, kod mjesta Zečeve Drage gdje se osobno vozilo marke BMW, švicarskih registarskih oznaka, kretalo brzinom 199 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Jučer je i zabilježena najveća koncentracija alkohola u vrijeme vožnje. 53-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Daewoo Lanos policija je zatekla u Vrbovskom oko 2.50 sati kako vozilom upravlja  s koncentracijom alkohola od 2,22 kg/g.

U navedenom razdoblju dogodile su se i 22 prometne nesreće od kojih 17 s materijalnom štetom i pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.  U tim nesrećama pet je osoba lakše, a dvije osobe teže ozlijeđeno. U cilju smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih u njima, kao i zbog općenite sigurnosti svih sudionika u prometu, i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu, posebno vozače, na povećani oprez i poštovanje svih prometnih propisa.