Povežite se s nama

Mozaik

Svijet profesora Baltazara: Projekcije za predškolce u kinu Dječje kuće

Objavljeno

na

Art-kino nastavlja s programom Krenimo od 0! koji je posebno osmišljen za prvi susret djece s kinom, a tom prigodom na repertoar kina Dječje kuće ove veljače stižu kratki filmovi iz popularnog domaćeg serijala o legendarnom profesoru Baltazaru, uz koji su odrasle generacije djece na ovim prostorima.

Prvi filmski blok Svijet profesora Baltazara uključuje epizode Pepino Cicerone i Najveći snjegović, a prikazuje se u utorak, 20. veljače u 10 sati, dok je drugi blok zakazan za subotu, 24. veljače u 16 sati, uz epizode Maxol i Amadeusove uši.

Glavni je lik ovog animiranog serijala profesor Baltazar, dobroćudan i maštovit znanstvenik, ljubitelj prirode i svih živih bića, borac za dobro, promicatelj tolerancije, suživota i ljubavi koji uči kako riješiti probleme na jednostavan i miroljubiv način, uz pomoć inovativnosti i pozitivne energije. Radnja serijala zbiva se u imaginarnom Baltazar-gradu, gradu za koji je kao inspiracija poslužila upravo Rijeka, a riječ je o najuspješnijem projektu Zagrebačke škole crtanog filma.

Podsjetimo, program Krenimo od 0! sastavljen je od kratkog bloka animiranih filmova koji su djeci do 7 godina bliski temom, trajanjem i vrstom animacije. Trajanje svakog bloka je 20 minuta, a po završetku projekcija najmlađim gledateljima uručuju se diplome s njihovom fotografijom iz kina za uspomenu na njihove prve kino korake.

Kako bi iskustvo prvog odlaska u kino malim posjetiteljima bilo još ljepše, po završetku projekcije slijedi popratna radionica izrade filmskog plakata koja će se održati u Šumi Striborovoj. Ondje će, uz pomoć voditelja radionice Brune Butorca i Dobriše Radovanovića, djeca saznati što sve filmski plakat sadrži, a potom i izraditi svoj plakat za Baltazara koji mogu ponijeti kući.

Radionice su drop-in tipa i sudjelovanje je besplatno, a cijena ulaznica za projekciju iznosi 4 EUR. Ulaznice su dostupne putem stranice ulaznice.hr te na blagajni Dječje kuće i Art-kina koje se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u danu. Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, posjetiteljima se preporučuje da provjere dostupnost ulaznica za željenu projekciju te osiguraju svoje ulaznice na vrijeme.

Proteklih petnaest godina Art-kino predano radi na medijskom opismenjavanju djece, bilo kroz obiteljski program koji se protekle tri godine odvija u kinu Dječje kuće, radionice ili program Škola u kinu koji djecu i mlade odgaja da zavole film i odlazak u kino.

Krenimo od 0! (Let’s start from 0!) novi je projekt Art-kina financiran od strane Europe Cinemas u sklopu Collaborate to Innovate inicijative mreže europskih nezavisnih kina Europa Cinemas. Projektom koordinira splitsko Kino Mediteran, a u njemu, pored Art-kina, sudjeluju i Kinematografi Dubrovnik, javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika.

Cilj projekta razvoj je nove publike te njihove edukacije od najranije dobi budući da su u programskom fokusu obitelji s djecom do sedam godina. Naime, programima će se ukazati na činjenicu da je od iznimne važnosti djecu od najranije dobi upoznavati s raznolikom kulturnom produkcijom kako bi se u budućnosti izbjegle jednostranost i isključivost kod odabira iste, kao i suživljavati ih s prostorom kinodvorane kao prirodnim okolišem filma.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/program/ciklusi/krenimo-od-0

 

(promo)

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže