Povežite se s nama

Mozaik

Svjetski poznati Harlem Gospel Choir krajem jeseni u Opatiji

Objavljeno

na
Festival Opatija je najavio Harlem Gospel Choir, najpoznatiji američki gospel zbor koji 9.12.2023. (subota) gostuje u Centru Gervais.

Harlem Gospel Choir nastupao je za dvojicu papa, za Nelsona Mandelu, na posebnim priredbama američkih predsjednika i britanske kraljevske obitelji, surađivali su s Bonom Voxom iz U2-a, Keithom Richardsom iz Rolling Stonesa, oduševljavaju milijunsku publiku širom svijeta, uživaju status svjetskih zvijezda i najpoznatijeg američkog gospel zbora, a sada dolaze u Opatiju!

Utemeljio ih je poznati Allen Bailey prije gotovo 40 godina iz redova najboljih pjevača harlemskih crnačkih kršćanskih crkava i afro-američke kulture, a povodom sjećanja na Martina Luthera Kinga. Od tada do danas njihova popularnost dosegla je vrtoglave razine, a u Opatiji će predstaviti svoj poseban program posvećen legendarnoj Whitney Houston: HARLEM GOSPEL CHOIR – Celebrating 60 Years of Whitney Houston.

Opatijska će publika imati priliku uživati u tradicionalnim gospel pjesmama od Oh Happy Day do Amazing Grace i brojnim pop hitovima koji će kulminirati u dijelu koncerta posvećenom Whitney Houston, jednoj od najutjecajnijih pjevačica modernog doba koja bi ove godine napunila 60 godina života.

“Gospel je glazba koja ima svoj duboki značaj od nesretne robovlasničke povijesti do pružanja nade i vjere. Riječ je o glazbi koja dira dušu, a ovo je nastup najboljih na svijetu u smislu gospela”, rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

“Proteklih nekoliko godina radili smo na povratku velikih međunarodnih zvijezda na Ljetnu pozornicu. Uspjeli smo u tome i sada činimo isto u periodu van ljetne sezone s dovođenjem najvećih u centar Gervais. Veseli me što imamo prilike opatijskoj publici predstaviti ovaj izuzetan zbor uz fascinantan dodatak posvete Whitney Houston, jer su ovakve stvari nerijetko rezervirane samo za velike svjetske metropole”, naveo je Ernie Gigante Dešković u ime organizatora.

Prodaja ulaznica kreće u ponedjeljak, 25.9. s početkom u 9 sati, online putem sustava www.mojekarte.hr kao i na fizičkim prodajnim mjestima u Rijeci u Dallas Music Shopu i Foto Reviji, u Matuljima u Newsound agenciji, te u uredu Festivala Opatija (Ljetna pozornica, Zert BB) radnim danom od 8 do 15 sati i na blagajni Centra Gervais (Nikole Tesle 5) sat vremena prije početka programa koji se tamo svakodnevno održavaju.

Cijene ulaznica kreću se od 25€ (188,36 kn) do 60€ (452,07 kn). Festival Opatija umirovljenicima i studentima omogućuje popust na ulaznice od 10% ostvariv isključivo na blagajnama Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici i u Centru Gervais.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže