Povežite se s nama

Lista za Rijeku trebala je biti dio velike SDP-ove koalicije koja će idućeg mjeseca na lokalnim izborima kao gradonačelničkog kandidata imati Vojka Obersnela, no stranka kojoj je na čelu Danko Švorinić na kraju je ipak odlučila na izbore izaći samostalno.

To je bila jedna od tema u ovotjednoj emisiji Pressjek na Kanalu Ri, gdje je voditelj postavio direktno pitanje je li propala suradnja o kojoj se dugo pregovaralo jer koalicija na čelu s SDP-om nije bila spremna udovoljiti Švorinićevom zahtjevu da postane zamjenik gradonačelnika.

“Razgovor o dužnosničkim mjestima iz regionalnog bloka nije ni odrađen. Mi se unutar tog bloka nismo dogovorili o poretku po snazi. Na parlamentarnim izborima je bilo logično da Lista za Rijeku bude iza IDS-a i PGS-a, ali kad je u pitanju Rijeka to je neprihvatljivo. Druga strana se s time nije složila, mi smo se razišli i odlučili ići sami na izbore”, rekao je Švorinić.

No, PGS-ov Nikola Ivaniš natuknuo je da su zahtjevi Liste za Rijeku, ako se njih pita, bili nerazumni.”Na razgovorima su sudjelovale četiri stranke, a tri stranke nisu bile spremne udovoljiti zahtjevima Liste za Rijeku i Danka Švorinića. Poslali su imperativni mail da će istupiti iz koalicije ukoliko se ne prihvate njihovi zahtjevi. Tražili su i direktan razgovor s SDP-om, ali tome nije udovoljeno”, rekao je Ivaniš.

Kasnije je spomenuto kako bi jedno od mjesta zamjenika gradonačelnika na listi Vojka Obersnela trebalo pripasti PGS-u.