Povežite se s nama

Sport

TAD-ov karate kup obećaje punu Dvoranu mladosti

Objavljeno

na
Jedan od najuspješnijih karate klubova u Hrvatskoj, riječki karate klub TAD, i ove godine organizira turnir koji će se održati 12. travnja u Dvorani mladosti. Prošlih su godina turnir posjetili karatisti iz više od 10 zemalja natjecavši se u različitim kategorijama borbi i kata. Više o samom turniru i organizaciji rekao nam je 18-godišnji Boran Berak, član TAD-a i višestruki osvajač brojnih naslova od kojih se posebno ističu dvije europske titule: juniorska iz 2013. godine i ovogodišnja mlađa seniorska.

Koje su kategorije na turniru?

“Na TAD-kupu ili Croatian karate champions cupu (međunarodni naziv, op.a.)  natjecatelji će se takmičiti u 99 kategorija i dvije discipline – u katama i borbama. Najmlađe kategorije na turniru su kategorije mlađih učenika (7 – 9 godina) dok su najstarije kategorije one seniorske (18+ godina). U borbama se, osim godina, gleda i težina, pa tako svaka dobna kategorija ima više težinskih kategorija. Disciplona kata ima samo dobnu kategoriju.”

Koliko natjecatelja očekujete?

“Od samih početaka održavanja TAD-ovog turnira znali smo imati od 350 pa sve do 850 natjecatelja, ove godine očekujemo minimalno 600 natjecatelja. Ako nam se poklope očekivanja, ne bi bilo čudo da pređemo i stare brojke. Moramo istaknuti da veliki dio natjecatelja dolazi nam iz jedne od najvećih karate velesila – iz Italije. Svake se godine na Trsatu okupi oko 200 talijanskih natjecatelja, što je velika stvar za sam turnir!”

Koliko traje jedan takav turnir?

“Jedan ovakav tunir traje cijeli dan: u 9 ujutro počinje natjecanje u katama, a u 12,30 sati počinje natjecanje u borbama koje završava negdje oko 18-19 sati.”

S perspektive organizatora, koliko je malih ruku i vremena potrebno da se jedan ovakav turnir složi?

“Ove godine smo krenuli u pripreme za organizaciju dva mjeseca prije turnira, počevši od dekora, pa sve do medalja i plaketa. Minimalno 30-ak osoba je potrebno da se ovakav jedan turnir organizira na visokom nivou. Mi imamo sreće da nam je u klubu uvijek oko 20-ak članova-volontera, a ove godine računamo i na pomoć volontera koje ovim putem pozivamo da nam se jave putem naše Facebook stranice.”

Koja je uloga TAD-a u riječkom karateu?

“Uloga TAD-a u Riječkom karateu je nezamjenjiva. TAD je najstariji živući klub u Hrvatskoj, od njega i potiče razvoj riječkog karatea. Povijesno gledajući, a posebno u posljednjih 10-ak godina, TAD se uzdignuo iznad prosjeka uspješnosti hrvatskih klubova  postavši sinonim za dobar trening i veliki uspjeh. Današnji TAD je organiziraniji nego ikad, veliki rezultati ne izostaju, a sve je medijski popraćeno na službenoj Facebook stranici i Dailymotion kanalu.”

Osim TAD-kupa organizatori ste još jednog,  malo većeg turnira. O čemu je točno riječ? 

“Tako je, osim TAD-kupa, od ove godine ponovo smo postali organizatori Croatia Opena. Croatia Open ili Otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske je turnir koji okuplja oko 1200 natjecatelja. TAD-cup će nam služiti kao jedna velika proba za ono što nas očekuje u listopadu.”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže