Povežite se s nama

Mozaik

Tajna škola magije uskoro u dvorcu Stara Sušica

Objavljeno

na

Foto: Marin Ćuk Vurnek


Udruga Ministarstvo magije Hrvatska i kreativni kolektiv Terrible Creations održat će od 31. svibnja do 2. lipnja ove godine u dvorcu Stara Sušica u Gorskom Kotaru igru s uživljavanjem u uloge Tajna škole magije.

Iako je nadahnuta djelima autorica i autora poput J. K. Rowling, Jima Butchera i Bena Aaronovitcha, odigrava se u originalno osmišljenom svijetu koji u velikoj mjeri počiva na slavenskoj mitologiji i u kojem je magija stvarna. Sudionice i sudionici postat će vještice i čarobnjaci koji se vraćaju u svoju staru školu kako bi otkrili što sije nemir i strah u svijetu. 

Ova jedinstvena i neponovljiva avantura namijenjena je osobama starijim od 18 godina. U potpunosti je djelo hrvatskih autorica i autora.  Očekuje se kako će okupiti do 45 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, zbog čega će biti vođena i igrana na engleskom jeziku. U prvoj igri, održanoj od 14. do 16. rujna 2018. godine, sudjelovalo je 34 igračica i igrača.

Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo sa sličnim igrama, kao niti znati glumiti. Igračice i igrači dobit će sve potrebno za igru od organizatora. 

Ulaznice su dostupne u slobodnoj prodaji. Trenutno koštaju 1.400 kuna po osobi, što osim igre obuhvaća dva noćenja, pet obroka, rekvizite i druge materijale za igru, čarobni štapić za uspomenu… No, za Valentinovo ćemo ih ponuditi po sniženoj cijeni od 1.250 kuna svima koji odluče kupiti najmanje dvije ulaznice odjednom. Ostane li slobodnih ulaznica, nakon 6. ožujka cijena će porasti na 1.600 kuna.

Igre s uživljavanjem u uloge u Europi i svijetu su sve prihvaćenije kao alat u učionicama, inovativni oblik team buildinga, networkinga i insentiva, turistička atrakcija te oblik umjetničkog izražavanja i platforma za kritičko promišljanje i propitivanje raznovrsnih aspekata društvene zajednice.

Koristi ih se u radu s djecom s posebnim potrebama, obuci zaposlenika, za proširenje postojeće i stvaranje potpuno unikatne turističke ponude, revitalizaciju dvoraca i drugih objekata od povijesno-kulturnog značaja, a kucaju i na vrata etabliranih industrija poput zabavnih parkova i Hollywooda.

Nije pitanje hoće li transformirati obrazovanje, obuku zaposlenika i turizam već koliko brzo će se to dogoditi, navodi se u priopćenju.

Udruga Ministarstvo Magije Hrvatska okuplja ljubitelje Harryja Pottera i djela književnice J. K. Rowling, poznata po nizu škola magije za djecu te drugih kreativnih radionica i događanja.

Terrible Creations je kreativni kolektiv sa sjedištem u Zagrebu koji se bavi osmišljavanjem, izradom i vođenjem igara s uživljavanjem u uloge. U dvije godine djelovanja izradili su više od dvadeset igara raznih formata i tema, koje su uspješno izveli više desetaka puta u Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj i Mađarskoj za više od 1000 jedinstvenih sudionika.

U studenom 2016. su s projektom 17 priča za 17 dvoraca, namijenjenom revitalizaciji i obogaćivanju turističke ponude u frankopanskim kaštelima u Primorsko-goranskoj županiji, sudjelovali u natjecanju StartUp Europe Awards na nacionalnoj razini, gdje su odnijeli prvu nagradu kao najbolji kreativni startup i izborili pravo nastupa u europskom finalu u Bruxellesu.

Za više informacija i izjave nam se obratite na info@terriblecreations.com.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram