Povežite se s nama

Vijesti

Tehnički fakultet u Rijeci ugostio je 11. Susret Hrvatskog društva za mehaniku

Objavljeno

na
U organizaciji Hrvatskog društva za mehaniku/podružnica Rijeka, a pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Rijeci,  Tehnički fakultet u Rijeci 16. i 17. rujna bio je  centar razmjene znanja.

11. susret Hrvatskog društva za mehaniku  ima za cilj okupiti vodeće akademske znanstvenike i istraživače radi razmjene iskustava i rezultata istraživanja o različitim aspektima teorijske i inženjerske mehanike.

Hrvatsko društvo za mehaniku okuplja međunarodno priznate stručnjake i mlade istraživače u pokušaju razmjene ideja i uspostavljanja veza između različitih istraživačkih timova koji pokušavaju izgraditi i razviti buduću znanstvenu suradnju.

Niz predavanja i izlaganja predstavila su  interdisciplinarnu platformu za istraživače, praktičare i nastavnike s ciljem prezentacije najnovijih inovacija, teorija  te praktičnim izazovima s kojima se susreću i rješenjima usvojenim u područjima klasične mehanike, mehanike čvrstih tijela i fluida, računalne mehanike i inženjerstva.

Uz to, jedna od namjera skupa je promicanje unaprjeđenja sustava visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj kroz bolje povezivanje nastavnika i studenata diplomskih i poslijediplomskih studija putem izrade zajedničkih publikacija čime se studenti pripremaju za znanstveni rad.

Posebna pažnja posvećena je poticanju uspostavljanja suradnje znanstvenika i stručnjaka iz gospodarstva: doprinosimo društvu, naročito gospodarstvu, transferom znanja i tehnologija, razvijamo visoko obrazovanje,  znanstvenoistraživački  i stručni rad na visokim standardima izvrsnosti.

Temelj svakog napretka u znanosti su izvrsni znanstvenici i istraživači, Sveučilište u Rijeci i Tehnički fakultet osigurava znanstveno okruženje i uvjete za rad koji će omogućiti prepoznavanje, privlačenje, razvoj i zadržavanje izvrsnih domaćih znanstvenika, a posebna pažnja usmjerava se  na rast, jačanju kompetencija te umrežavanju znanstvenika i stručnjaka iz gospodarstva. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram