Povežite se s namaRijeka ima četiri predstavnika u polufinalu najgledanijeg TV-showa u Hrvatskoj. Dobro, ova rečenica može zvučati pomalo senzacionalistički jer to jednostavno nije skroz istina, ali nije niti daleko od istine. Četvero studenata riječkog Sveučilišta u 13. se emisiji plasiralo u polufinale pjevačkog natjecanja The Voice – najljepši glas Hrvatske. To su: Mateo Resman, Iva Gortan, Nina Kraljić i Alen Bičević.

U samom je natjecanju sudjelovalo mnogo kandidata koji su na neki način povezani s gradom koji teče. Naši sugrađani Ana Cerovac i Danijel Jurišević, javnosti su bili najzanimljiviji po tome što su kao momak i djevojka sudjelovali u showu. Božidarka Matija Čerina, likovni pedagog također živi u gradu na Riječini. Bojan Aleksovski doselio se iz Požege u Rijeku, Samanta Vrbljanac rođena je Riječanka, a osamnaestogodišnja Nicole Vidak iz Labina pohađa srednju glazbenu školu u našem gradu. Melanija Purić živi u obližnjoj Kraljevici, dok je Ema Gagro odrasla u Malom Lošinju.

Već dugo na našoj televiziji nismo imali prilike gledati ovako kvalitetan glazbeni show. Nakon kvalifikacija u kojima su kandidati mogli birati mentore: Ivana Dečaka iz grupe Vatra, Indiru Levak iz grupe Colonia te Tonija Cetinskog i Jacquesa Houdeka, uslijedile su emisije gdje su publika i mentori odlučivali koji će kandidat nastaviti natjecanje. U jučerašnjoj 13. emisiji posljednji je put, osim publike o prolasku kandidata mogao odlučiti mentor. U idućoj će emisiji publika odlučiti koji će kandidati biti finalisti natjecanja The Voice-najljepši glas Hrvatske. Mnogi kandidati se bez uzdržavanja mogu smatrati boljim pjevačima i zabavljačima od nekih koji su na hrvatskoj glazbenoj sceni već godinama. Konkurencija u sva četiri tima bila je vrlo jaka, ali na kraju možemo reći da su svi koji su ostavili najbolji dojam zasluženo prošli u polufinale. Ustvari, gotovo svi.

Jučer je prvi na redu bio Tonijev tim u kojem je najviše glasova publike dobio Alen Bičević iz Malog Lošinja, student Fakulteta za hotelski i turistički menadžment u Iki. Publiku je osvojio izvrsnom, emotivnom izvedbom pjesme “Utorak” Petra Graše.

U Dečakovom timu boje Rijeke branila je Iva Gortan iz Pazina, studentica psihologije na riječkom Filozofskom fakultetu. Publika je birala da iz tog tima u polufinale ide Marin Jurić Čivro, a sam mentor odlučio je da će mu društvo praviti odlična Iva koja ga je osvojila izvedbom pjesme “Gdje Dunav ljubi nebo” Josipe Lisac.

Uslijedio je tim koji je u svojim redovima, prema riječima mentora Jacquesa Houdeka, imao najbolje pjevače. Glasove publike osvojio je miljenik njezina ženskog djela, Hvaranin Dino Petrić koji je otpjevao hit Tonija Cetinskog “Kad žena zavoli.” Ne želeći umanjiti njegov uspjeh, pjevačku kvalitetu i dobar nastup kroz cijelo natjecanje, moramo naglasiti kako je odabir pjesme bio vjetar u leđa njegovoj pobjedi. U javnosti je poput bombe odjeknuo sukob Jacquesa i Tonija, dvojice mentora o kojem su izvještavali svi mediji u Hrvatskoj. Napetost između Jacquesa i ostalih kandidata mogla se u jučerašnjoj emisiji rezati nožem. Je li odabir Tonijeve pjesme člana Jacquesovog tima bio slučajan odabir ili sitna provokacija, nećemo saznati do kraja natjecanja. Glasovi publike odveli su Dina u polufinale, a mentor je odabrao da će mu društvo praviti dosadašnji favorit natjecanja Nina Kraljić, studentica na riječkom Filozofskom fakultetu. Nina je simpatije gledatelja i većine medija skupila svojim predivnim glasom i etno izvedbama raznih hitova i potpuno je zasluženo svoje mjesto našla u polufinalu. No, svojevrsno iznenađenje bilo je ispadanje lijepe Lošinjanke Eme Gagro. Kroz cijelo natjecanje Ema je slovila kao pritajeni favorit. Osim anđeoskim glasom i stasom, oduševila je jučer i svojim plesnim umijećem. Kvaliteta neki puta očito nije jamstvo uspjeha. Na žalost, Emu Gagro više nećemo gledati u showu.

Posljednji je na redu bio Indirin tim u kojem je glasove publike na radost naših sugrađana osvojio simpatični Mateo Resman koji je pjevao hit Bijelog dugmeta “Evo zaklet ću se.” Mateo dolazi iz goranskog naselja Gerovo, ali u Rijeci studira rani i predškolski odgoj te je poznat u glazbenim krugovima kao pjevač nekoliko bendova. Mentorica Indira odabrala je da u polufinale odlazi njezina miljenica, atraktivna Ana Opačak koja ju je oduševila izvedbom pjesme “Purple Rain.”

Preostale su dvije emisije u kojemu će gledatelji odlučiti tko će od preostalih kandidata postati pobjednik prvog po redu natjecanja The Voice – najljepši glas Hrvatske. Nadamo se da će publika prilikom glasovanja gledati ponajprije kvalitetu nastupa i glazbenu kvalitetu, a ostale, manje važne faktore i da će pobijediti najbolji kandidat. Naše simpatije ipak odlaze na stranu Matea, Ive, Nine i Alena koji su do sada pokazali da s pravom spadaju u sam vrh.