Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom vikenda 15 prometnih nesreća s dvije ozlijeđene osobe

Objavljeno

na

IlustracijaTijekom vikenda policija je na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi prevencije počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 37 prometnih prekršaja, i to po četiri prekršaja prekoračenja brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, po jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava i  upravljanje tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te još 22 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina izmjerena je 20. ožujka oko 12.50 sati kod vijadukta Osojnik, gdje je iz smjera Rijeke u smjeru Zagreba, vozač upravljao osobnim vozilom marke VW Golf, gospićkih registracijskih oznaka krećući se brzinom od 159 km/h unatoč ograničenju brzine od 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola također je izmjerena na širem području Vrbovskog, u blizini Severina na Kupi gdje je jučer, 22. ožujka oko 18 sati policija zaustavila 41-godišnjeg vozača osobnog vozila VW Passat, karlovačkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač se kretao u smjeru Zagreba, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,33 g/kg, a utvrđeno je i kako mu je vozačka dozvola istekla u siječnju 2019. godine. Zbog počinjenih prekršaja prekršajno je sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 15 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a jedna je osoba lakše ozlijeđena. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram