Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom vikenda kažnjeno 66 vozača zbog prevelike brzine

Objavljeno

na
Prometna policija i  ovog  vikenda pojačano je nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te  zabilježila sveukupno 244 prometna prekršaja.

Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 66 prekršaja, zatim 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te osam prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 116 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 183 km/h  izmjerena je 26. lipnja oko 10.45 sati kod vijadukta Osojnik, gdje je vozač osobnog vozila marke BMW, zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao vozilom krećući se u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,46 g/kg  izmjerena je dan ranije, 25. lipnja oko 10.30 sati na području mjesta Stubica, gdje je policija zaustavila 45-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Mitsubishi, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji se kretao u smjeru Rijeke. Osim vožnje pod utjecajem alkohola, utvrđeno je i da upravlja vozilom kojem je važenje prometne dozvole isteklo u travnju ove godine. Vozač i vozilo su isključeni iz prometa, nakon čega je vozač zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Navedeni vozači te ostali počinitelji prekršaja u pometu  sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 35 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije su teško, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram