Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom vikenda policija zabilježila 177 prometnih prekršaja

Objavljeno

na

Ilustracija


I ovog vikenda policija je pojačano nadzirala promet na cestama Policijske uprave primorsko-goranske radi smanjenja mogućnosti počinjenja prekršaja u prometu i nastanka prometnih nesreća, naročito onih koje za posljedicu imaju stradavanje sudionika u prometu.

Tako je u vremenu od  22. do 24. studenoga zabilježeno 177 prometnih prekršaja, i to: 31 prekršaj prekoračenja brzine, 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri  prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, po tri prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane i korištenja mobitela u vožnji te još 93 različita prometna prekršaja.

Od zabilježenih prekršaja izdvajamo najveću koncentraciju alkohola od 1,98 g/kg, izmjerenu 34-godišnjoj vozačici osobnog vozila marke Fiat, delničkih registracijskih oznaka. Ova vozačica je 22. studenoga oko 6.40 sati u blizini mjesta Lokve prouzročila prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđena. Upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola, prešla na suprotnu stranu kolnika te udarila u zidić uslijed čega se vozilo prevrnulo.

Nadalje, najveća brzina izmjerena je 24. studenoga oko 00.30 sati na Krčkom mostu gdje je 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljao osobnim vozilom brzinom od 85 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 km/h.

Tijekom pojačanog nadzora zatečen je i jedan recidivist, osoba od ranije evidentirana kao počinitelj prometnih prekršaja, a koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola.

Recidivist, spomenuta vozačica i vozač, kao i počinitelji svih ostalih prometnih prekršaja sankcionirani su temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U istom razdoblju na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 26 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Pojačani nadzor prometa na cestama nastavlja se i narednog vikenda radi čega još jednom pozivamo  vozače i sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram