Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom vikenda stradala tri biciklista i jedan motociklist

Objavljeno

naProšlog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 128 prometnih prekršaja. Od toga su evidentirana  40 prekršaja prekoračenja brzine, zatim 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, 11 prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola, a zabilježeno je i osam prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom te pet prekršaja nepravilno korištenja mobitela u vožnji, kao i pet prekršaja vožnje s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Postaja prometne policije Rijeka evidentirala je tijekom vikenda najveću brzinu, ali i najveću izmjerenu koncentraciju alkohola.

Od 28 alkotestiranih vozača, najveća koncentracija od 2,09 g/kg izmjerena je 31-godišnjem hrvatskom državljaninu. Policija ga je jučer, 10. svibnja oko 1.45 sati, zatekla na području Viškova gdje je upravljao vozilom marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, kao i bez osobne iskaznice.

Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije gdje je utvrđeno da nema ni regulirano boravište. Po završetku postupanja prijavljen je nadležnom Prekršajnom Odjelu Općinskog suda u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, te po Zakonu o osobnoj iskaznici i Zakonu o boravištu. Zbog počinjenih prekršaja u prometa predložena mu je novčana sankcija od najmanje 15 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije kada se za isto steknu uvjeti.

Što se tiče ostalih koncentracija, četvero vozača je bilo s koncentracijom alkohola između 0,51 do 1,00 g/kg, kao i od 1,01 do 1,50 g/kg  te dvoje iznad 1,51 g/kg, a jedan je u skupini do 0,51g/kg ( mladi, profesionalni vozači).

Na području Viškova evidentirana je i najveća brzina u prometu. U petak, 8. svibnja oko 23.25 sati osobno vozilo marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka, kretalo se brzinom 158 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine na 50 km/h.  

Inače, za vikend se dogodila 21 prometna nesreća u kojima su četiri osobe teško, a tri lakše ozlijeđeno. U četiri prometne nesreće teže su ozlijeđena dva biciklista i jedan motociklist, dok je treći biciklist lakše ozlijeđen.

Motociklist, starosti 18 godina, ozlijeđen je u jučerašnjoj nesreći što se dogodila oko 1.20 sati na području Severina na Kupi. 18-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,83 /kg i bez položenog vozačkog ispita, upravljao motociklom marke Yamaha, riječkih registracijskih oznaka, gdje je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom te pao s vozilom i pritom udario u zid stambene zgrade. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Karlovcu, a riječkim biciklistima u KBC Rijeka, gdje su im utvrđene teške ozljede.

S ciljem ostvarenja veće sigurnosti u prometu i ovom prilikom pozivamo sve sudionike, poglavito motocikliste i vozače osobnih vozila, na veći oprez te dosljedno poštivanje svih prometnih propisa i pravila.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram