Povežite se s nama

U petak, 12. svibnja 2017. godine, u 12 sati, u Osnovnoj školi Vežica, održat će otvorenje Državnog natjecanja u debati za učenike osnovnih i srednjih škola, u organizaciji Hrvatskog debatnog društva, Agencije za odgoj i obrazovanje i Osnovne škole Vežica.

Otvorenju natjecanja prisustvovat će gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, ravnateljica OŠ Vežica Violeta Nikolić, predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje Mica Mladineo Desnica, predsjednica Državnog povjerenstva Izeta Colarić, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin i prvakinja 1. osnovnoškolskog natjecanja u debati održanom prije 15 godina Dora Karmelić.

Natjecanje će se održati u petak i subotu, 12. i 13. svibnja 2017.godine. Na natjecanju će sudjelovati 96 učenika iz raznih krajeva Hrvatske. Zadana teza za učenike osnovnih škola bit će Građanski neposluh je/nije opravdan, a za učenike srednjih škola Država treba/ne treba spašavati tvrtke od velikog značaja za ekonomiju. Uz zadane teze postoje i teze koje učenici dobiju tijekom natjecanja.

U Rijeci djeluju osnovnoškolski i srednjoškolski klubovi u više škola. Debata kod učenika razvija motivaciju za učenje, kritičko razmišljanje, govorništvo, poduzetnost i samopouzdanje te se povećavaju akademski rezultati.
Također, Grad Rijeka u osnovne je škole uveo i mogućnost pohađanja Građanskog odgoja i obrazovanja, čime se također promiče tolerancija i prihvaćanje različitosti.

Grad Rijeka