Povežite se s nama

Vijesti

Tim Elio odnio 1. mjesto u sklopu opatijskog pilot programa inkubacije Creative Tourism Lab

Objavljeno

na
 U četvrtak 23.5. svečanim događajem zaključen je pilot program naziva “Creative Tourism Lab” u sklopu novog opatijskog centra kreativnih turističkih inovacija “Hubbazia”.

U sklopu događaja koji se održao u dvorani Vile Antonio u Opatiji, polaznici programa su pred publikom i investitorima predstavili svoje poslovne ideje koje su razvijali prethodna dva mjeseca od kojih su tri najbolje ideje ponijele i novčane nagrade. Temeljem ocjena mentora i žirija, prvu nagradu odnio je tim Elio (Sara Sušanj, Nika Kurti, Emil Rubinić, …) sa svojom aplikacijom za interaktivne vođene ture, drugo mjesto pripalo je timu Sea Memory (Korana Kraguljac, Tonči Brnečić) koji je izradio inovativan i autentičan suvenir, dok je treće mjesto otišlo timu Grop (Ana i Oliver Kamenečki) za online platformu za otkrivanje autohtonih lokalnih proizvoda.

Neposredno prije dodjele nagrada održana je i panel rasprava na temu “Uloga inovacija u turizmu” u kojoj su sudjelovali direktor inovacija Valamara, Roberto Gobo, direktor RRA Prigode, Vedran Kružić, osnivač i investitor ljubljanskog ABC Acceleratora Aljoša Domijan te direktor Silos Groupa Mateo Stupičić, dok je raspravu moderirao Vanja Vitezić, poslijedoktorand i asistent pri Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

“Jako sam zadovoljan i ugodno iznenađen viđenim. Organizatori su se zaista potrudili, pitchevi su bili odlični a rasprava konstruktivna i poticajna. Svakako smatram da su ovakve inicijative potrebne i korisne kako bi mladi ljudi dobili pravu priliku.” poručio je Roberto Gobo iz Valamara.

“Drago mi je vidjeti da se ovakve stvari događaju. Također, nekako je i logično da se centar turističkih inovacija pokrene upravo u Opatiji, kolijevci hrvatskog turizma” naglasio je Aljoša Domijan iz ABC Acceleratora, te nastavio “Budnim okom pratimo razvoj ove priče te smatram da ćemo uskoro imati i puno više prostora za suradnju”.

“Iznimno sam ponosan što je upravo Grad Opatija odlučio prvi napraviti ovakav iskorak. U jeku silnog odljeva mladih, upravo ovakve inicijative i konstruktivno okruženje mogu potaknuti mlade i poduzetne da se odvaže na poslovne poduhvate u Hrvatskoj. Stava sam kako su samozapošljavanje i konstantno usavršavanje temelji na kojima se može i mora izgraditi bolja budućnost. Sada nam slijedi uređenje prostora kako bi omogućili što bolje uvjete rada, i još bogatije i kvalitetnije programe” zaključio je zamjenik gradonačelnika Emil Priskić.

Dosadašnje aktivnosti Hubbazie su inače uvertira za EU projekt “Uspostava poduzetničkog inkubatora grada Opatije – Hubbazia” u sklopu Urbane Aglomeracije Rijeka. Cilj projekta je uspostaviti inkubator specijaliziran za djelatnosti u turizmu koji bi bio lider u poslovnim inovacijama u regiji te spona između mladih i kreativnih osoba te postojećih poduzeća. Projekt je proveo Silos Group d.o.o., pod pokroviteljstvom Grada Opatije i u suradnji sa Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram