Povežite se s nama

Vijesti

Tim koji pomaže osobama s disleksijom u efikasnijem čitanju dobili nagradu Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Objavljeno

na
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog članova radne skupine za evaluaciju prijava, na svojoj je 83. sjednici donio Odluku o dodjeli Nagrade za transfer znanja.

Nagrađuje se primjer dobre prakse uspješnog transfera znanja pod nazivom Informatička potpora osobama s disleksijom za efikasnije čitanje uz pomoć slogovne metode (SyllAssist), kategorija Poslovna suradnja. U njezinu je središtu proces izrade mobilne aplikacije OmoReader za čitanje za populaciju osoba s disleksijom, koja se u Hrvatskoj procjenjuje na 12%. Prijava je realizirana u suradnji s OmoLab komunikacije d. o. o. i Locastic d. o. o. 

Nagrada se dodjeljuje timu u sastavu izv. prof. dr. sc. Ana Meštrović, Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Mihaela Matešić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci i prof. dr. sc. Sanda Martinčić-Ipšić, Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci.  

Uzimajući u obzir i prepoznajući potencijal svih prijava, Upravni odbor ujedno je donio odluku o dodjeli posebnog priznanja u kategoriji Razvoj tehnoloških rješenja prijavi pod nazivom Nectin Therapeutics – razvoj novih pristupa za borbu protiv tumora korištenjem imunoterapije, voditelja prof. dr. sc. Stipana Jonjića. 

Odluka i obrazloženje dostupni su na poveznici.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj u suradnji s tvrtkom partner Alarm automatika d.o.o. u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj, s ciljem prepoznavanja i nagrađivanja primjera dobre prakse, odnosno uspješnih transfera znanja sa Sveučilišta u Rijeci u gospodarsku i širu zajednicu. 

Dodjela Nagrade za transfer znanja bit će održana u sklopu svečane dodjele godišnjih Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci 12. prosinca 2019. s početkom u 12:00 sati na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci (dvorana Aula Magna, Trg braće Mažuranića 10).

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram