Povežite se s nama

Crna kronika

Tisuću eura naplaćivao prijevoz, u teretnom prostoru imao 50 migranata

Objavljeno

na


Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske i nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja okrivljenika, podiglo optužnicu protiv državljanina Rumunjske (1987.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja, boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.

Optužnicom se 32-godišnjaku stavlja na teret da je 7. rujna 2020. u blizini državne granice između Republike Hrvatske i Republike Srbije, s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi za unaprijed mu obećani novčani iznos od tisuću eura po obavljenom prijevozu, u teretni prostor vozila preuzeo i smjestio pedeset stranih državljana koji su u Republiku Hrvatsku ušli izbjegavajući graničnu kontrolu. Tereti ga se da je imao namjeru strane državljane prevesti u blizinu graničnog prijelaza Republike Hrvatske sa Republikom Slovenijom kako bi oni izbjegavajući graničnu kontrolu ušli u Republiku Sloveniju ali su ga u tome spriječili policijski službenici 8. rujna 2020. u 15,35 sati.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci u optužnici je predložilo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku), javlja riječki DORH.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram