Povežite se s nama

Ljeto je završilo, jesen nam je pred vratima, a to ujedno znači da će uskoro krenuti i ona neizostavna pitanja “Gdje ćeš za Novu?”. Mnogi Riječani već tradicionalno prve novogodišnje minute dočekuju na Korzu uz nerijetko 10 do 20 tisuća sugrađana, pa ponekad čak i više.

DODATAK: Riječani će u 2018. godinu ući uz Crvenu jabuku

Malo što može tako Riječane podijeliti, osim možda Titovog “Galeba”, kao odabir izvođača za nastup na novogodišnjem dočeku na Korzu. Portal Fiuman.hr prokle je nedjelje u večernjim satima na svojoj Facebook stranici postavio pitanje Riječanima koga bi htjeli na Korzu 31. prosinca, a stigli su zaista razni odgovori.

Očito kako mnogima za dolazak na Korzo nije presudno hoće li se na pozornici naći neka velika hrvatska ili regionalna glazbena zvijezda, bitno im je tek da to bude netko tko će napraviti pravu feštu. Ne čudi stoga kako je čak najviše Riječana, a status je komentiralo njih više od 200, istaknulo kako bi voljeli kad bi bili angažirani popularniji lokalni bendovi kao što su Koktelsi ili Mauro Staraj i La Banda. Ima i onih koji bi ipak htjeli nešto rockerskiji doček Nove godine, u duhu s imidžom Rijeke kao gradom rocka.

Prenosimo u nastavku neke od komentara Riječana s naše Facebook stranice koji su privukli najviše zanimanja svojih sugrađana:

  • “Koktelsi ili netko drugi isto tako veseli bend koji će zapaliti publiku, a ne ove “zvijezde”na koje se ne može ni plesati pa se smrzneš na Korzu. Uz to pokupe brdo para za statiranje na bini” – Sanja D.
  • “Koktelsi, Mauro Staraj, bendovi koji će zagrijat publiku… i mlade i stare…” – Gordana M.
  • “Jole, Toni, Grdović ili neki domaći bend koji svira glazbu za širu publiku! Nešto pjevno, veselo i plesno” – Suzana D.B.
  • “Najbolje mlade demo bendove koji se tek trebaju etablirati. Mogu i tribute bendovi, ali ni ne mora. Ipak, ajde neko ime… onako da dođu ljudi, ali samo na sat i pol” – Nataša U.
  • “Bože koliko neukusa u mome gradu. Mama mia je**li vas Koktelsi i ostali domaći bendovi, pa nije to ribarska ili maškare. Za Novu treba netko ili nešto veliko” – Darko B

Spomenimo kako smo lani popis izvođača za novogodišnji doček na Korzu doznali krajem listopada, pa je očito kako će gradski čelnici uskoro krenuti s ugovaranjem glazbenika.