Povežite se s nama

Sport

“Tko je platio put Ivaniša na utakmicu u Lille i kako ga se može smijeniti iz uprave Rijeke?”

Objavljeno

na
U središtu novog vijećničkog pitanja Marina Račića (Centar) koje je postavljeno gradonačelniku Marku Filipoviću nalazi se gradski vijećnik Nikola Ivaniš (PGS), član upravnog odbora HNK Rijeka, i njegovo nedavno putovanje u Lille na europsku utakmicu. Postavljeni upiti otvaraju diskusiju o transparentnosti i odgovornosti javnih predstavnika, kako na sportskom tako i na političkom planu.

“Poštovani gospodine gradonačelniče, s obzirom na medijske izvještaje iz kojih je jasno da je gradski vijećnik Nikola Ivaniš prisustvovao utakmici u kojoj je domaćin LOSC Lille ugostio HNK Rijeku i s obzirom da je kolega Ivaniš predstavnik grada Rijeke u upravi HNK Rijeka, molim Vas da mi odgovorite na sljedeća pitanja:

1) Tko je financirao put gospodina Nikole Ivaniša u Lille? Ako je Grad Rijeka, molim Vas da navedete iznos putnih troškova i smještaja te ostalih troškova podmirenih gradskim sredstvima.
2) Temeljem čega gospodin Nikola Ivaniš predstavlja Grad Rijeku u upravnom odboru NK Rijeka?
3) Kojom procedurom je tamo izabran, do kada mu traje mandat i koja je procedura ako se želi imenovati nekog drugog?“.

Molimo Vas da, temeljem članka 73. stavka 4. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, na pitanje odgovorite u pisanom obliku. Rok za dostavu odgovora na pitanje je 22. rujna 2023. godine”, navodi Račić u svom pitanju.

Podsjetimo kako su već ranije ove godine temu o smjeni Ivaniša iz upravnog odbora HNK Rijeka također pokrenuli vijećnici Vedran Vivoda i Robert Salečić.

Odgovor gradonačelnika Filipovića prenijet ćemo odmah po njegovoj objavi.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram