Povežite se s nama

Mozaik

Tolja: Nastupao sam i s Oliverom u Royal Albert Hallu, a sve je krenulo od Gradine

Objavljeno

na

Photo: Borna Filic/PIXSELL


Marko Tolja prvog dana kolovoza otvorit će samostalnim koncertom na Gradini na Trsatu, a tim povodom razgovarali smo s ovim iznimno talentiranim pjevačem.

Više je od desetljeća prošlo od kad ste  po prvi put samostalno nastupili na pozornici Trsatske gradine i simbolično započeli novo razdoblje karijere – na vrhu.  Zanima nas što se je to u ovih desetak godina promijenilo i kakav je osjećaj ponovno nastupati na pozornici na kojoj je sve krenulo?

“Da, upravo sam na toj pozornici održao svoj prvi samostalni koncert u karijeri. Tada nisam puno očekivao jer sam imao tek par pjesama i ljudi su tek počeli čuti za mene. Ali prevario sam se… Gradina je bila puna i tu mi je moja Rijeka dala znak i vjetar u leđa da sam odabrao pravi put. Neću taj dan nikada zaboraviti. U tih 13 godina dogodilo se puno divnih trenutaka u karijeri: od samostalnog koncerta u Lisinskom, tri Porina, do londonskog Royal Albert Halla gdje sam imao čast
nastupati s Oliverom. Puno sam toga postigao, ali još puno toga je ispred mene.”

Svoje koncerte izvodite u pratnji septeta, koji savršeno nadopunjuje Vaše kantautorske izvedbe, ali i strane evergreene. Čuli smo da će ovaj koncert – kao rezultat jedne lijepe suradnje, još zbog nečeg biti poseban. Sad Vas konačno možemo upitati – koga nam dovodite u goste na Gradinu?

“Moja gošća će biti Mia Dimšić. Nedavno smo snimili duet “Sva blaga ovog svijeta” i logičan je izbor da ju skupa izvedemo na Gradini. Mia mi je rekla kako bi i ona voljela jednog dana imati koncert tamo, tako da je ovo dobar početak i za to. A moj bend će kao i uvijek svojom sjajnom svirkom koncert podignuti na jedan svjetski nivo.”

Splitski festival ovog je ljeta bio u znaku dueta. Publika je među njima prepoznala mediteransku baladu „Sva blaga ovog svijeta“ – poseban spoj Slavonke i Primorca, čije su se boje glasa čudesno nadopunjavale. Otkrijte nam kako je nastala ideja o glazbenoj suradnji koja je zasluženo počašćena trećom nagradom publike, ali i sa zadivljujuće mnogo medijskog prostora!

“Mia je htjela snimiti svoj prvi duet. Tu pjesmu je imala već neko vrijeme i znala je da mora biti duet. Sretan sam što je izabrala upravo mene. Pristao sam i prije nego što sam čuo pjesmu jer sam znao da će biti dobra kao i sve što je do sada Mia napravili. I nisam fulao! “Sva blaga ovog svijeta” je stvarno jedna jednostavna ali bezvremenska pjesma koja se već sada jako dobro primila kod publike.”

1. kolovoz već je odavno zaokružen na kalendaru, a osobno ste pozvali riječku publiku da se pridruži koncertnom nastupu s najljepšim pogledom na grad. Koliko Vam je važan ambijent u kojem nastupate i kako to utječe na samu atmosferu koncerta? Koja su Vam najdraže pozornice na kojima ste nastupali?

“Gradina je sigurno jedna od najljepših pozornica na kojima sam imao prilike nastupati, a meni osobno i najdraže jer je ipak to moj grad. Takav ambijent te jednostavno inspirira.  I publika se odmah nekako ljepše osjeća kada dođe na takav koncert pa odmah i atmosfera bude bolja. Vjerujem da će na ambijent i na ovom koncertu dati krila kao i svaki put do sada.”

Imali smo Vas prilike čuti u zaista raznovrsnim glazbenim žanrovima. Postoji li neki u žanr u kojem se pjevajući osjećate „kao kod kuće“ i je li to isti onaj žanr kojeg publika najviše prepoznaje? Kakve nas glazbene delicije očekuju prvog četvrtka kolovoza i kojoj se izvedbi uvijek posebno radujete?

“Nastojim glazbu ne svrstavati u ladice. Volim slušati i pjevati sve što mi je uhu ugodno i lijepo. Da li je to rock, swing, jazz, pošto mi uopće nije bitno. U svaku pjesmu pokušam uvijek dati nešto sebe i učiniti je svojom tih par minuta dok ju izvodim. Ipak, najljepše je pjevati pjesme koje sam osobno i napisao jer ipak su to moje iskonske emocije. 1.8. publika može očekivati ono na što su već navikli od mene: pjesme s mojih album ali i neke obrade meni dragih pjesama i izvođača”, rekao je Tolja.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram