Povežite se s nama

Izbori

Tomić Pujić je kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Viškova

Objavljeno

na

Kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice Marina Tomić Pujić predstavila je svoju kandidaturu za načelnicu općine Viškovo. Mlada je osoba sa respektabilnim životopisom; diplomirana je pravnica sa specijalizacijom iz prava europskih integracija. Kao majka troje djece svakako ima senzibilitet za potrebe djece vrtićke, predškolske dobi i školske dobi te je istaknula i važnu stavku iz svog programa koja stavlja naglasak upravo na potrebe mladih obitelji sa djecom vrtićke i školske dobi. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Smatra nužnim izgradnju škole, montažno modularnih objekata koji bi služili kao dječji vrtići. Uz to neminovno ide i briga za zdravlje što znači otvaranje zdravstvenog centra i sportske dvorane, briga za okoliš i zdravlje osoba starije životne dobi.

Ona smatra da je općina Viškovo loše zastupljena u PGŽ-u obzirom da je to Županija sa najvećim natalitetom u odnosu na druge. Smatra da se nedovoljno dobro planira financijsko vođenje općine obzirom na ponovno planirano zaduženje koje bi uz već postojeće zaduženje bilo opterećenje Viškova za dva općinska proračuna. 

Kandidatkinja Tomić Pujić smatra da je Županija trebala u daleko većem iznosu financirati gradnju škole, a ne opterećivati sredstva općine obzirom da je Viškovo općina koja izrazito trpi zbog neriješenog problema županijskog  otpada. 

Predstavljanju kandidatkinje nazočili su i ministar Butković, i g. Gari Cappelli koji u kandidatkinji vide veliki potencijal, mladu školovanu osobu zdravog gledanja na budućnost općine i dovoljno odrješitu i borbenu da realizira zacrtano. 

Viškovo je puno dobilo izgradnjom ceste-427 što ministar smatra jednim od najvažnijih infrastrukturnih projekata za Viškovo, smatrajući apsolutno vrijedno truda svaki angažman koji je uložen u taj projekt jer je Viškovo općina poznata na nivou RH kao općina izrazite poduzetničke orijentacije čiji ljudi „dišu” gospodarski i čine Viškovo jednom od najnaprednijih općina u zemlji. 

Posebno je dao naglasak i stav Vlade na vitalni problem Viškova, a to je nepravilnost upravljanjem ŽCGO Marišćina rekavši kako postoji odlučnost da se Marišćina procjenom struke stavi ili na zdrave osnove ili zatvori. Iako je to zapravo županijska tvrtka, Županija problem nije riješila i zato je ova Vlada, ministarstva pa i lokalna vlast općine odlučna u definiranju konačnog rješenja ovog problema.  

G. Cappelli, potvrdio je isto stajalište, istaknuvši kako župan nedovoljno poznaje novi nacionalni program Republike Hrvatske na temelju kojeg je moguće učiniti mnogo europskim sredstvima. 

Smatra važnijim da se  obzirom  na 15%-ni prirast stanovnika općine Viškovo, 40 milijuna kuna općine uloži u izgradnju sportske dvorane i škole, a ne dugogodišnje neriješeni projekt.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram