Povežite se s nama

Vijesti

Tommy će na Kuku graditi trgovački centar veći od ZTC-a

Objavljeno

naObjava opatijske gradske uprave da je nakon šest godina pronađen novi investitor za izgradnju trgovačkog centra na području Kuka na samom ulazu u Opatiju iz smjera Matulja izazvala je veliki interes građana.

2014. godine javnosti  je predstavljen ambiciozan projekt austrijskog investitora koji se trebao realizirati na području Kuka, no to se nije dogodilo. Planirana je bila izgradnja multifunkcionalnog centra koji je trebao imati atraktivni trgovački centar, moderni hotel, zdravstveni centar i nekoliko ugostiteljskih objekata. Proteklih godina gotovo da se zaboravilo za taj ambiciozni projekt, no sad je ponovno sve “oživjelo”.

Lokacija gradnje iznad Adria Oila

Jedan od vodećih hrvatskih trgovačkih lanaca, Tommy, otkupio je teren i već krenuo s pripremom projekta gradnje velikog trgovačkog centra, a ne samo svog supermarketa. Gradnja bi trebala početi početkom 2021. godine.

Radit će se o trgovačkom centru koji će biti veći čak i od ZTC-a u Rijeci.

“Tvrtka Tommy potvrdila je da na Kuku gradi trgovački centar na čak 75.000 kvadrata prodajnog prostora, a gdje će uz ugostiteljske sadržaje biti i trgovine gotovo svih najpoznatijih brandova. U planu je da radovi započnu tijekom 2021. godine, a završe u roku od 18 mjeseci. Ono što je najvažnije, otvoriti će se između 500 i 600 novih radnih mjesta. Usporedbe radi, Tower centar ima 130.000 kvadrata, dok ZTC ima 57.000 kvadrata”, otkrio je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram