Povežite se s nama

Sport

Torpedo runnersi u nedjelju na Molo longu organiziraju humanitarnu utrku “Ho ho ho run”

Objavljeno

na

Foto: Davor Pavlović

Četvrto izdanje humanitarne utrke Ho ho ho run, u organizaciji riječke trkačke skupine Torpedo runners, bit će održano u nedjelju, 16. prosinca ove godine, na Molo longu, točno u podne. Ove godine prikupljena sredstva namijenjena su Centru za rehabilitacija Rijeka, Podružnica Kraljevica-Oštro, za kupnju didaktičke opreme i drugih pomagala za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

U, sada već tradicionalnoj prosinačkoj revijalnoj utrci Torpedo runnersa mogu sudjelovati baš svi sugrađani; od najmlađih do najstarijih koji se na utrku dužine 2.4 km mogu prijaviti putem online obrasca na službenoj web stranici www.torpedo.run, a kotizacija od 50 kn plaća se na dan održavanja utrke. Okupljanje trkača i šetača je u 11 sati na Molo longu, gdje će sudionike i sve građane dobre volje zagrijati plesna skupina Roxy Dance Pazin i Move Me Labin. Kao i svih prethodnih godina, organizatori su, uz podršku brojnih sponzora, pripremili bogat program; brojna iznenađenja, aukciju, kuhano vino i kolače te puno dobre glazbe. Dizajn i vizualni identitet ovogodišnjeg Ho ho ho run-a potpisuje Veronika Brčić, također članica Torpedo runnersa i Marina Ljubanović.

Upravo ovom humanitarnom utrkom Torpedo runnersi obilježavaju završetak ovogodišnje trkačke sezone tijekom koje su sudjelovali na ukupno 50 utrka u Hrvatskoj i mnogim drugim europskim zemljama.

Podsjetimo kako je Centar za rehabilitaciju Rijeka ustanova u sustavu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a bavi se pružanjem socijalnih usluga odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama i djeci s teškoćama u razvoju. U okviru stalnog smještaja u Centru, odnosno stacionaru i Podružnici Kraljevica-Oštro, borave 54 korisnika o kojima se vodi dvadesetčetverosatna skrb, dok  u poludnevni boravak u podružnice Pulac, Kraljevica-Oštro i radnu jedinicu Krk svaki dan dolazi 131 korisnik. U organiziranom stanovanju Centar pruža usluge u šest stanova za 31 korisnika usluga.

Ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka, Ornela Klevisser Podružnica riječkog Centra za rehabilitaciju Kraljevica-Oštro pruža usluge djeci s teškoćama u razvoju. Izgrađena je 1938. godine, a zbog brojnih je prednosti nakon Drugog svjetskog rata namijenjena djeci narušenog zdravlja. Tijekom kasnijih godina ustanova je postala Zavod za invalide, a od Domovinskog rata do danas skrbi o djeci s tjelesnim, intelektualnim, senzoričkim i mentalnim teškoćama od 7. do 21. godine života.

U ustanovi je zaposlen tim stručnjaka iz raznih područja kako bi se djeci  s teškoćama pružila maksimalna podrška, zaštita i skrb. Tim je sastavljen od odgajatelja-rehabilitatora, socijalnog radnika, psihologa, fizioterapeuta, medicinskih sestara i njegovateljica koji djeci pružaju psihosocijalnu i medicinsku rehabilitaciju te njegu i brigu o zdravlju.

Osim socijalnih usluga stalnog smještaja i cjelodnevnog te poludnevnog boravka, u Podružnici Kraljevica-Oštro djeca ostvaruju i pravo na školovanje.

Ravnateljica Klevisser ističe kako bi, s obzirom na sve navedeno, didaktička pomagala, igre i dječji bicikli uvelike pridonijeli unapređenju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju u toj ustanovi i to  na svim područjima; razvoju komunikacijskih i socijalnih vještina, emocionalnom razvoju,  razvoju motorike, kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena, kao i njihovoj igri i zabavi.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram