Povežite se s nama

Mozaik

Tower centar domaćin izložbe “Kad haljine pišu povijest”

Objavljeno

na

Foto: Vedran Karuza / Novi listPriča o Frankopanima vječna je priča, dio naše kulturno-povijesne baštine koju Primorsko-goranska županija brižljivo čuva i nastoji pokazati sugrađanima i gostima.

Od petka, 2. lipnja pa sve do 2. srpnja 2023., na drugom katu Tower Centra Rijeka, svi posjetitelji imat će priliku razgledati izložbu „Kad haljine pišu povijest“ koju organiziraju Primorsko-goranska županija i Tower Center Rijeka.

Svaka dizajnerska haljina priča je za sebe. A kako haljinom ispričati priču, i to ne bilo kakvu, nego priču o Frankopanima, zna svjetski, a naš dizajner Juraj Zigman. Pet i pol stoljeća povijesti Frankopana svojim je osebujnim modnim rukopisom utkao u magičnu ljepotu pet unikatnih modela koji odražavaju sudbinu ove obitelji.

U sklopu izlaganja održat će se i atraktivan program za posjetitelja Tower Centra Rijeka:
– subota, 3.6., 10-13 sati, 2. kat, LIKOVNA RADIONICA za djecu na temu Frankopana pod vodstvom Ivane Jambreković
– četvrtak, 15.6., 17-20 sati, 2. kat, RADIONICA ORDO SANCTI VITI, pod vodstvom udruge za oživljavanje srednjovjekovne povijesti (radionice: kaligrafija, tkanje, srednjovjekovne igre, plesovi, mačevanje…)
Od Dujma do Frana Krste, od Krka do Bečkoga Novog Mjesta, od 1118. do 1671. godine hrvatska povijest nezamisliva je bez Frankopana. Nema te važne društvene i političke dužnosti i uloge koje nisu obnašali; bili su kneževi, banovi, potkraljevi i ratnici, podupiratelji umjetnosti i pjesnici, a na kraju i politički prevratnici u potrazi za boljim svijetom. Iza njih su ostajali zakonici, statuti i druge važne uljudbene isprave, zabilježene na hrvatskome jeziku glagoljičkim pismom. U njihovoj lozi bilježi se niz od 114 Frankopana u 17 naraštaja. Svaka dizajnerska haljina priča je za sebe. Pet i pol stoljeća povijesti Frankopana svojim je osebujnim modnim rukopisom Zigman utkao u magičnu ljepotu pet unikatnih modela koji odražavaju sudbinu ove obitelji.

Zastanite kraj izložbe sve do 2. srpnja na drugom katu Tower Centra Rijeka. Krenite putovima Frankopana, posjetite Krk, Vinodol ili Gorskog kotara…, nije važno, pustolovina je jednako uzbudljiva i zove se „Putovima Frankopana“. Više o projektu saznajte ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže