Povežite se s nama

Građane Rijeke potresla je jučer vijest o smrti 34-godišnje majke dvoje djece na Podvežici. Policija još ne izlazi o detaljima slučaja. Dodaju tek da je smrt nastupila «pod nerazjašnjenim okolnostima.» Najprije se sumnjalo na nasilnu smrt, a danas je u medije plasirana informacija da se radi o sumnji na prekomjernu konzumaciju droga. Sasvim nevažno. Dvoje maloljetne djece jučer je ostalo bez majke.

Iako su stanovnici nebodera u ulici Andrije Peruča na Podvežici, gdje je nesretno stradala Ondina Serdoz Meštrović živjela s mužem i djetetom, tvrdili da obitelj stradalnice nisu poznavali, Ondine se dobro sjećaju stanovnici Opatije gdje je živjela kao djevojčica. Sredinom devedesetih godina sudjelovala je u dramskoj skupini SKAM pod vodstvom nekadašnje ravnateljice Festival Opatija Rajne Miloš.

Ondina je dobivala glavne uloge i istaknula se svojim glumačkim, plesnim i pjevačkim sposobnostima. Mnogi su joj predviđali veliku karijeru. Njezini kolege iz dramske skupine kažu da je bila izrazito perspektivna mlada glumica. Glumila je i u spotu jedne od najpoznatijih pjesama opatijskog kantautora Dražena Turine – Šajete «Biš ga prevarila.»

Nakon završene osnovne škole, odselila je u Rijeku i s nekadašnjim prijateljima nije održavala kontakt. Nismo pronašli nikoga od njezinih razrednih kolega koji je mogao nešto reći o životu nesretne Ondine nakon odlaska iz Opatije. Tek poneka informacija da je već kao djevojka upala u probleme, ali da se nekoliko puta pokušala iz njih izvući. Tragična smrt mlade žene pogodila je sve koji su je poznavali.

https://www.youtube.com/watch?v=Zp07Guem9BM