Povežite se s nama

Sport

Trčanje zaboravljenim dijelom Rijeke

Objavljeno

na


Još jedan otvoreni trening organizirali su članovi Sportsko rekreativne udruge Torpedo Runners proteklog vikenda. Za razliku od prijašnjih održanih u Kastavskoj šumi, ovog se puta trčalo u “zaboravljenom” centru grada. Naime, u okviru projekta Mjesni odbor Hartera = kvARTera organiziran je Torpedo Hartera Run čime su riječki trkači dali potporu zajednici Mjesni odbor Hartera čiji je cilj građanima ukazati na njihovu ideju da prostor tvornice papira Hartera i područja Vodovodne i Ružićeve ulice preobraze u buduće društveno-kulturno središte ovog dijela Rijeke.

Tako se u nedjeljno jutro trčalo ili pak trčalo i hodalo od mosta Marganovo pa Ružićevom i Vodovodnom ulicom što je bila odlična prilika za rekreaciju u centru grada uz atraktivno (nabujalo) izdanje Rječine i zanimljive stare ulice Rijeke koje krase zanimljivi  murali.

I dok je trkačka grupa predvođena aktualnom hrvatskom prvakinjom u trailu Ingrid Nikolesić napravila dva kruga ovim područjem te pretrčala oko 5 kilometara, trkačko-hodačka grupa Harteru i okolne ulice prošla u jednom krugu duljine oko 2,5 kilometara.

Kako je i ubičajeno, i ovoga puta nije izostala okrijepa za sve sudionike treninga među kojima je bilo i cijelih obitelji, ali i poneka iznenađenja te prilika da se pomogne i onima koji nisu u mogućnosti nedjeljna jutra provesti aktivno.

Naime, Torpedo Runnersi odazvali su se pozivu Sportsko rekreacijskog kluba Rika te u sklopu ovog otvorenog treninga organizirali i prikupljanje financijskih sredstava za liječenje Maura Baraka, 12-godišnjeg dječaka kojemu je već u 4. godini života dijagnosticirana teška i rijetka bolest zbog koje mu ne okoštava potkoljenica.

Prikupljeno je 1.400 kuna, a svi su sudionici treninga na poklon dobili Torpedo Hartera Run višenamjensku traku (buff) te tiskanu mapu “Kvarterski rječnik” kojim zajednica MO Hartera sugerira što obići na ovom poviješću i umjetnošću bogatom području.

Bilo je ovo prvo sportsko događanje u Harteri kojem se priključio i Urban Hartera Climbing Crew odnosno penjači Silvio Kezele i Zoran Doričić, vodiči Planinarskog društva Kamenjak, koji su tijekom karantenskih dana došli na ideju penjanja zidovima na području Hartere. Nakon trčanja ovaj je penjački dvojac svim zainteresiranima omogućio i penjačko iskustvo što su podjednako dobro prihvatila i djeca i odrasli.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže