Povežite se s namaSve je veći broj gradova u ovom dijelu Europe koji donose odluku otkazati javni doček Nove godine na svojim središnjim trgovima, a novac koji su za to namijenili odlučuju preusmjeriti u humanitarne svrhe.

Portal Index.hr kontaktirao je najveće hrvatske gradove i provjerio da li su i oni spremni pratiti taj trend. Odgovor je stigao i od Grada Rijeke, koji nema namjeru mijenjati plan, odnosno sve ostaje kako je i ranije najavljeno. Riječane i njihove goste u najluđoj noći u godini na Korzu će zabavljati Gibonni i ekipa.

“Grad Rijeka će za honorare svim izvođačima te svu logistiku potrebnu za održavanje koncerta izdvojiti 340 tisuća kuna. Nastupit će Gibonni, Izet i Borgie, En face i Belfast food.

Grad Rijeka se redovito odaziva i sudjeluje u raznim humanitarnim akcijama, a kroz svoj socijalni program koji je daleko izdašniji nego što to propisuje zakon samo u ovoj godini izdvaja preko 33 milijuna kuna za pomoć socijalno ugroženim građanima. Isto tako, Grad Rijeka tijekom cijele godine financira ili sufinancira različite udruge, ustanove ili programe koji se bave marginaliziranim ili ugroženim skupinama stanovništva. Dakle, Grad Rijeka sustavno pomaže i financira socijalno ugrožene kategorije stanovništva tijekom cijele godine, a ne samo u vrijeme blagdana ili povodom obilježavanja prigodnih datuma.

Primjerice, prije samo dva dana Grad Rijeka je sudjelovao u humanitarnoj akciji Rijeka dobrih želja koja je provedena u suradnji sa studenticama biotehnologije na riječkom Sveučilištu i tijekom koje je prikupljeno preko 60 tisuća kuna za pomoć Centru za autizam za izgradnju senzornog parka.

Grad Rijeka neće odustati od novogodišnjeg koncerta budući da je riječ o tradicionalnoj i dobro prihvaćenoj manifestaciji koja, među ostalim, omogućava zaradu glazbenicima, tehničkom osoblju, ugostiteljima, hotelijerima, privatnim iznajmljivačima i ostalima koji pak dio svoje zarade izdvajaju za poreze iz kojih se, uz ostalo, financira rad različitih zdravstvenih, socijalnih i sličnih ustanova ili udruga”, odgovorili su iz Grada Rijeke na ovu temu.

Kako bi trebao Grad Rijeka potrošiti 340.000 kuna?

Pogledajte rezultate

Loading ... Loading ...