Povežite se s nama
Novi slučaj samoubojstva u Rijeci ovog je ponedjeljka, 05. ožujka, zgrozio cjelokupnu javnost, pogotovo iz razloga što se dogodilo na iznimno posjećenom javnom mjestu.

20-godišnji mladić sa šireg labinskog područja, kako se neslužbeno doznaje, odlučio se na skok s krova trgovačkog centra Tower na Pećinama, a udarac u kolnik odmah mu je nanio ozljede koje su rezultirale njegovom smrću. Kako se njegovo beživotno tijelo nalazilo odmah pored glavnog ulaza u taj vrlo posjećeni trgovački centar, veći broj građana je svjedočio toj sceni.

Kako nam javljaju neki očevici, tijelo je čak tijekom većeg dijela vremena bilo nepokriveno, pa su ga svi prolaznici (uključujući djecu) mogli vidjeti.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske su nam potvrdili kako je ovo bio treći slučaj samoubojstva na toj lokaciji od 2014. godine.

Zbog toga se i pokrenula rasprava među građanima treba li uprava Tower centra poduzeti neke dodatne mjere kako bi onemogućili slične slučajeve na toj lokaciji u budućnosti, naročito kad se uzme u obzir da se radi o lokaciji koju posjećuje veći broj građana.

“Tower Center Rijeka i njegovi zajednički prostori koji uključuju i krovni parking projektirani su i izvedeni prema pravilima i propisima, te kao takvi zadovoljavaju sve zakonom utvrđene standarde vezano za zaštitu i sigurnost posjetitelja te imaju sve propisane dozvole. Glede konkretne lokacije na krovu zgrade, ograde su čak  više od propisanih standarda i primjerena su zaštita od pada. Tower Center Rijeka također zapošljava stalnu zaštitarsku službu koja vrši periodične ophodnje u skladu sa standardima, tako da su sve primjerene mjere u pogledu sigurnosti objekta poduzete. Nažalost, ovakve događaje je doista teško izbjeći, unatoč svim mjerama zaštite na prostoru koji je javno dostupan u svako doba dana i noći.

Tower Center Rijeka konstantno radi na povećanju kvalitete centra u svim njegovim segmentima i sukladno tome poduzimamo sve potrebno kako bi centar bio ugodnije, privlačnije i sigurnije mjesto za posjetitelje. Trenutno se radi na uređenju parkinga i preuređenju hipermarketa i drugih prodajnih mjesta koja će biti na raspolaganju kupcima tijekom proljeća”, poručili su iz Tower centra na naš upit.