Povežite se s nama

Vijesti

Trećina radova Costabella resorta odrađena, prvi gosti u proljeće 2020. godine

Objavljeno

naCostabella resort već je ozbiljno počeo poprimati svoje obrise, a na današnjoj konferenciji održanoj upravo na gradilištu otkriveno je kako je do sada odrađeno oko 30 posto svih predviđenih radova te da bi se prvi gosti trebali primiti tijekom proljeća 2020. godine.

Tvrtka JTH Costabella započela je s natječajnim postupkom za izbor odlučujućih podizvođača za 3. fazu izgradnje hotelskog resorta Costabella, koja predstavlja najveći obujam poslova i financija. Na natječaj se mogu javiti inženjeri građevinske i tvrtke koje pružaju usluge na području klimatizacije i ventilacije, elektro instalacija, grijanja i vode, realiziranja fasada, interijera, oprema wellness i spa centra, kompletno opremanje gastro segmenta i slično. Radovi na ovoj fazi odvijat će se od Nove godine do prosinca 2019.

Izgradnja hotelskog resorta na ekskluzivnoj lokaciji u Primorsko-goranskoj županiji odvija se sukladno planiranom terminskom planu. Monolitske radove vezane za roh-bau u sklopu 2. faze izgradnje izvode hrvatske građevinske tvrtke KAMGRAD d.o.o i GP KRK d.d. Planirani završetak ovih radova je travanj 2019. Od početka studenog započeli su radovi na realizaciji plaže koja izvodi firma G.A.M.I.K d.o.o. Uslugu nadzornog inženjera za ovu etapu te za cijeli hotelski kompleks osigurava tvrtka Institut IGH d.d.

Poropat, Ivaniš, Pitter, Obersnel i Filipović

U razdoblju 2017./2018. dovršeni su radovi demoliranja, iskopalo se približno 70 000 m3 kamenog materijala, koji će djelomično poslužiti kao nasip za izgradnju buduće plaže. U lipnju 2018. započeta je gruba gradnja u okviru 2.faze izgradnje, dakle gradnja željezobetonske-monolitske konstrukcije, uključujući instalacije. Kako bi se osigurala kompletna poslužnost gradilišta, trebali smo montirati 7 dizalica koje svakodnevno rade. Grubu gradnju sačinjava cca 24 000 m3 betona i približno 2 600 tona armature. Svaki dan na gradilištu je tim od približno 200 hrvatskih radnika, radi se i tijekom vikenda. Trenutno se betonira prvi podzemni kat glavne zgrade hotela, dok su četvrti, treći i drugi podzemni kat već završeni. Na vilama je završeno betoniranje temelja i počinje se s izgradnjom prvih katova. Gruba gradnja jedne od vila je gotova. Zemljani radovi vezani za formiranje morskog nasipa u punom su tijeku, u narednim danima počet će se s ugrađivanjem podmorskih cijevi ispod srednjeg mola i s proizvodnjom betonskih nosivih konstrukcija molova, opisao je tijek građevinskih radova Dušan Pitter, menadžer izgradnje hotelskog resorta Costabella.

“Riječki turizam od 2014. godine bilježi rast od oko 20% u kategoriji noćenja i do kraja 2018. broj noćenja doseći se dvostruku brojku od one od prije četiri godine. Isto tako, prema podatcima FINA-e, riječki turizam je lani ostvario 510 milijuna kuna prihoda odnosno 25% više nego u 2016. godini, a bitno je povećan i broj zaposlenih u turizmu. A da će rezultati biti još bolji, garantira i ova značajna privatna investicija zahvaljujući kojoj će Rijeka na izuzetnoj atraktivnoj lokaciji dobiti moderan turistički kompleks koji će omogućiti otvaranje brojnih novih radnih mjesta. Grad Rijeka s tvrtkom JTH Costabella d.o.o. izuzetno dobro surađuje, svi se radovi odvijaju prema planu i dogovoru te u suradnji s gradskim službama, i drago mi je da će ovaj kompleks, po dovršetku, biti značajan vjetar u leđa daljnjem razvoju riječkog turizma”, izjavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te istaknuo kako će do kraja 2019. godine biti obnovljena prometnica u Opatijskoj ulici. Gradonačelnik je na gradilištu bio u pratnji svojih zamjenika Marka Filipovića i Nikole Ivaniša te predsjednika Gradskog vijeća Andreja Poropata.

Developer projekta Costabella je tvrtka JTH Costabella d.o.o., a vlasnik je češki investitor Jaroslav Trešnak, koji se u okviru investitorske i developerske grupacije JTH preko dvadeset šest godina bavi dugoročnim investicijama u nekretnine i zemljišta. Na području developmenta u Hrvatskoj izgrađen je 2016. višenamjenski objekt Šporova Jama u Kastvu. Trešnak nije skrivao ni svoju privrženost riječkom kraju kojeg posjećuje, kako je sam otkrio, već gotovo punih 35 godina te vjeruje da će novi resort privući brojne turiste koji će se također iznova vraćati u Rijeku.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram