Povežite se s nama

Fiuman Plus

Tri generacije riječke obitelji Blažević živote posvetilo vatrogastvu

Objavljeno

na
Vatrogastvo se u društvu, već više od 140 godina, ukorijenilo kao neizostavan oblik društvenog organiziranja i djelovanja, a generacije brojnih obitelji izgradile su čvrstu vatrogasnu mrežu. Ova tema donosi Vam upravo takav uvid u vatrogasni svijet. Kroz priče s akterima želja nam je približiti svakodnevne ljude čiji je životni poziv isprepleten s obitelji, tradicijom i dugogodišnjom predanošću vatrogastvu. Neki od naših sugovornika dugogodišnji su aktivni članovi dobrovoljnih društava. Neki od njih upotpunili su svoje vatrogasne karijere postavši profesionalcima te ih okrunili brojnim priznanjima. S druge strane, neki su tek na početku svojeg vatrogasnog puta i možda će upravo oni biti naša budućnost, poručuju iz Hrvatske vatrogasne zajednice ovom prilikom.

Vatrogastvo kroz tri generacije jedne obitelji pokazuje i priča o obitelji Blažević iz Rijeke. Njihova priča počinje još 1963. godine kada se otac Sanjina Blaževića, Dane, odlučuje za karijeru u zagrebačkoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi u Savskoj ulici. Svoj put nastavio je u JVP Grada Rijeke 1972. godine te time zacrtao put svojem sinu Sanjinu koji je nastavio taj put te je danas pomoćnik zapovjednika postrojbe za operativne poslove, instruktor za tehnička spašavanja i član županijske desantno intervencijske postrojbe.

U maniri prave vatrogasne obitelji, njegova supruga Ružica i najmlađi sin Borna članovi su DVD-a Halubjan dok je stariji sin, Matija, očev kolega u javnoj vatrogasnoj postrojbi. Potpuna predanost vatrogastvu očituje se i u hobiju Sanjina Blaževića koji je uz sve i strastveni kolekcionar predmeta vatrogasne tematike. “Da ponovno mogu birati, opet bih izabrao vatrogastvo. Nisam požalio nikada. Drago mi je da i cijela moja obitelj živi vatrogastvo, a osobito mi je drago što je to bio njihov odabir, bez nametanja. Zato sam siguran da bi i oni na vaše pitanje odgovorili isto. Jer, cijela moja obitelj zapravo boluje od iste zarazne bolesti – kronično smo zaraženi vatrogastvom”, uz osmijeh je zaključio Sanjin Blažević.

 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram