Povežite se s nama

Mozaik

Tri glumačke zvijezde u hit komediji Gola u kavezu u HKD-u

Objavljeno

naU Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u četvrtak 4. lipnja u 18 i 20 sati gostuje hit komedija Gola u kavezu s tri hrvatske kazališne, filmske i televizijske zvijezde – Barbarom Nolom, Ecijom Ojdanić  i Anom Begić.

U predstavi Kazališta Moruzgva kroz osobne se sudbine triju žena progovara o temama koje tište žene današnjice te o univerzalnim problemima suvremenog društva –međuljudskim odnosima, nedostatku komunikacije, majčinstvu i strahu od njega, prijateljstvu, usamljenosti, kidanju veza s roditeljima, strahu… Ovo je i priča o ljubavi  tri dobre prijateljice, naizgled  različitih životnih putova, temperamenta i karaktera.

Una koja je u vezi s oženjenim muškarcem, odustala je od klasičnih ženskih želja, a djecu uopće ne želi, jer nije zadovoljna svijetom koji ju okružuje.  Ona je konceptualna umjetnica   sa zanemarivim razumijevanjem publike i lošim odjekom kritike (koja ju dovodi do bijesa). Nema novca, jedva preživljava, crkla joj je perilica… No, duh je još živ, ona svoje prijateljice zna utješiti i nasmijati.

Ninu muž vara čak i duže nego što su u braku, a u trenutku kad ona otvara oči i puca po šavovima saznaje da su joj vezane ruke jer je trudna i živa zakopana, kako kaže. Tanja je izvana gledano, vrlo uspješna i moćna poslovna žena, ima dovoljno novca, nedostaje joj ljubavi i slobodnog vremena. Ima ambiciju i dug, iskren jezik. Bez ijedne dlake. Agilna, cinična, pomalo gruba, no ipak topla, i vjerna prijateljica. Razvedena je, tužna, jer ne može imati vlastitu djecu, a bivšeg viđa u šoping centrima sa drugom ženom i njihovom djecom. Zlo joj je od muškog roda…

Kazalište Moruzgva u radu na predstavi uspješno je surađivalo s udrugama koje se bave ženskim pitanjima i ravnopravnošću spolova u suvremenom društvu, a predstava Gola u kavezu oduševljava publiku već više od šest godina.

Za ulogu u ovoj predstavi Barbara Nola dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima 2010., a Ana Begić za najbolju žensku ulogu na Gumbek Cabaretu 2010. Predstavu je prema motivima drame Olje Runjić Tripice napisao Ivan Leo Lemo.

Ulaznice po cijeni od 80 kn moguće je kupiti online preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu te sat vremena prije početka događanja na blagajni HKD-a.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram