Povežite se s nama

Crna kronika

Tri osobe na sud zbog marihuane, prodali su sto grama za 350 eura

Objavljeno

na
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv dvoje slovenskih državljana (1986. i 1993.) i jednog hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenih više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenim slovenskim državljanima stavlja na teret da su od 2020. do veljače 2022. godine, u tri stambena objekta na otoku Krku; protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; postavili opremu pogodnu za uzgoj indijske konoplje te neovlašteno zasadili i uzgojili oko 400 stabljika indijske konoplje. Obojicu okrivljenika se tereti i da su radi daljnje prodaje, od prethodno uzgojenih i dozrelih biljaka indijske konoplje, proizveli drogu marihuana u količini od oko šest kilograma.

Okrivljenog hrvatskog državljanina tereti se da je u više navrata, na zamolbu i po uputama okrivljenog slovenskog državljanina, zalijevao biljke indijske konoplje radi održavanja njihovog rasta.

Jednog okrivljenog slovenskog državljanina se tereti da je početkom veljače 2022. godine, na otoku Krku; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; radi stjecanja protupravne imovinske koristi od 350,00 eura, prodao okrivljenom hrvatskom državljaninu drogu marihuanu u količini od oko sto grama. Okrivljenog hrvatskog državljanina se optužnicom tereti i da je početkom veljače 2022. godine, u stanu u kojem prebiva u okolici Rijeke, radi daljnje prodaje držao dva paketa sa sadržajem droge marihuana, u količini od oko 60 grama, kao i da je u osobnom vozilu, s istom svrhom, držao oko tri grama droge marihuana, navodi se u priopćenju riječkog DORH-a.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se okrivljenom slovenskom državljaninu produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članka 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram